Novi električni terenac marke Honda za 2024. godinu

Honda je krajem meseca juna 2021. godine najavila ne samo novi automobil, već i potpuno novu seriju vozila urađenih po savremenim principima. Radi se o modelu pod nazivom Prologue, koji na svetsko tržište stiže tek 2024. godine. 

Iako možda ova najava deluje preuranjeno, s obzirom da je tek sredina 2021. godine, stručnjaci koji prate promene u ovoj oblasti, svesni su značaja novog modela. Ono što ga izdvaja je kompletan električni pogon na baterije, pa tako i naziv metaforički pokazuje začetak novog načina proizvodnje u Hondi. 

Šta trenutno znamo o najavljenom automobilu?

Osim što je poznat naziv novog modela i verovatno serije novih automobila, činjenica je da će to biti prvi razultat saradnje kompanija Honda i General Motors namenjen razvijanju vozila na električni pogon.

Honda Prologue će koristiti isti tip baterija kao što imaju automobili General Motors-a GMC Hummer EV i Cadilac Lyriq – Ultijum baterije. Vozilo će imati pogonski sklop i platformu nalik na vozila koje proizvodi upravo kompanija GM, dok će za unutrašnji dizajn i prednju stranu automobila biti zaduženi stručnjaci iz Honde, kako je rekao izvršni direktor ove kompanije, Dave Gardner. 

Još uvek nisu poznate dimenzije nove Honde, ali se očekuje da to bude mali kompaktan ili terenac srednje veličine, nešto nalik gradskom automobilu sa oblikom terenskog vozila.

Acura, proizvođač luksuznih terenskih automobila, koja je pod okriljem dosta veće kompanije Honda, takođe je najavila da će uvrstiti automobil poput modela Prologue u svoju kolekciju.

merač brzine automobila

Ciljevi Honde za naredne godine

Takođe, Honda je najavila svoj cilj koji želi da ostvari do 2030. godine, a to je da 40% svih proizvedenih modela budu električna vozila ili na pogon posredstvom hidrogenskih ćelija goriva, da bi procenat kasnije tokom godina rastao na 80% do 2035. i 100% do 2040. godine.

Osim saradnje ostvarene sa kompanijom General Motors, Honda planira i da samoinicijativno krene u proizvodnju električnih vozila. To bi podrazumevalo potpuno novi i originalan izgled platforme automobila, međutim za to ćemo svakako morati da sačekamo do druge polovine ove decenije.

U auto industriji trenutno vlada trend proizvodnje električnih vozila različite vrste, pa tako sve velike kompanije najavljuju nove automobile tog tipa, ne samo za naredne godine, već i za budućnost koja je pred nama.

Na našem tržištu još uvek nema velikog pomaka po tom pitanju, s obzirom da su sve te inovacije još uvek u fazi planiranja na globalnom nivou. Kod nas, još uvek većina ljudi planira kupovinu klasičnih polovnih dizel ili bezninskih modela.

Da li ste i sami upoznati sa domaćim tržištem polovnih automobila?

Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, sigurno je da ste upoznati sa činjenicom da u Srbiji sasvim dobro i provereno funkcioniše preprodaja vozila. Upravo smo mi jedna od agencija za otkup i kao takvi se bavimo kupovinom vozila svih vrsta bez obzira na stanje i model.

Kontaktirajte nas i sami se uverite u naše efikasno poslovanje, a dobićete najbolju moguću cenu prilikom prodaje.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem