Razmislite dobro pre kupovine „Honda“ automobila

Stvari koje treba svakako razmotriti prilikom kupovine jeftine varijante gradskog automobila marke „Honda uključuju i one osnovne. Mada je „Honda“ jedna od boljih varijanti manjih automobila, treba razmotriti i druge marke, poput manjih, gradskih modela marke „Mercedes“ ili „Toyota“.

Vrlo je važno da razmotrite osnovne performanse, poput:

  • preglednosti,
  • prostora za vozača i ostale putnike,
  • sposobnost skretanja vozila i slično.

Takođe, bilo bi vrlo dobro da zakažete test vožnju i da se sami uverite u kvalitet i performanse nekog od ovih modela.

Nekada je kompanija „Honda“ bila više orjentisana prema trkačkim automobilima. Nakon lansiranja ovog modela usledili su njegovi naslednici, a s proleća 2014. se očekuje najnoviji model „Honda Jazz“ – a.

Gotovo svi modeli ovog proizvođača su okrenuti prema praktičnosti i uglavnom su vrlo laki za upravljanje pa su zato i popularni za otkup polovnih automobila. Zato ne čudi činjenica što ovaj model beleži značajan porast u prodaji širom sveta.

Kada se ovaj model pojavio na tržištu osvoji je model „Automobil godine“, a pretio je da zaseni i modele „Toyota“, pa čak i „Mercedes“ A klase, koji se pokazao kao jedan od boljih gradskih automobila. U više navrata se našao na samom vrhu liste najprodavanijih modela u celom svetu.

Ono što je posebno zanimljivo kod ovog modela jeste njegov dizajn. Reč je o automobilu niže klase, sa dozom sportske elegancije koja je uvek tražena na tržištu za otkup polovnih automobila a posebno u Beogradu.

Ali, ukoliko niste u mogućnosti da kupite novi model ovog automobila, kod ovlašćenog dilera ili u predstavništvu, najbolje će biti da odabrani auto prethodno dobro proverite. Ukoliko je kupljen legalno, kod predstavnika ili ovlašćenog dilera, automobil mora posedovati svoj Identifikacioni broj, pomoću koga možete dobiti istoriju izveštaja i tako saznati šta je i da li je bilo šta rađeno na tom vozilu. Takođe, pomoću tog izveštaja ćete saznati i da li je merač pređenih kilometara na tom vozilu lažiran ili ne i slične detalje.

Od proizvođača „Toyota“ je stigao model „Vitz“, koji je poznat i kao „Yaris“. Reč je o još jednom modelu malog, gradskog auta, sa prilično dobrim performansama. Ukoliko tražite kvalite i pouzdanost, onda je ovo svakako dobar izbor. Što se cene tiče, ovo je jedan od povoljnijih modela u svojoj klasi.

Iako je model „Honda“ mnogo popularniji, to naravno ne znači i da je bolji. Sve zavisi od toga šta je vama potrebno. Na osnovu toga ćete svakako znati koji je model bolji za vas.

U svakom slučaju, pre nego što se odlučite za kupovinu bilo kog od navedenih modela, najvažnije je da za odrđenu cenu koju ste spremni da platite, dobijete što više. A da biste to postigli, važno je da posedujete prave informacije. Njih ćete najlakše pronaći na internetu. Postoje razni sajtovi i forumi, na kojima korisnici iskazuju svoje mišljenje o nekom modelu automobila. Svakako pravi put je da posetite salon automobila ovlašćenog predstavnika ili dilera i zakažete test vožnju. Tako ćete steći potpuni utisak o svakom od ovih modela.

Tek nakon test vožnje i eventualno veštačkog sudara možete da počnete da odlučujete koji ćete model izabrati.

I savet za kraj: nemojte da žurite sa odlukom, jer bi taj automobil trebalo da vozite još dugi niz godina.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem