Nissan Sway – Novi koncept gradskog automobila

nissan-sway

Posle pojavljivanja nekoliko fotografija i najosnovnijih podataka, javnosti je na salonu automobila u Ženevi predstavljen novi konceptualni model Nissan Sway

Nadahnut uspesima i uticajima na celokupnu auto industriju koje su u proteklih nekoliko godina ostvarili njegovi modeli Juke i Qashqai, japanski proizvođač automobila nazvao je svoj novi koncept Sway (što znači uticaj). Kao i kod pomenutih modela, i kod novog konceptualnog automobila primetna je dizajnerska smelost i drskost, koja obara sve konzervativne barijere tradicionalno prisutne kod vozila iz B segmenta. Stilska rešenja primenjena kod nisanovog Sway koncepta naznaka su revolucionarnih dizajnerskih inovacija kada je reč o malim gradskim automobilima.

Koncept Sway najavljuje buduću generaciju nisanovog B segmenta, ali je u odnosu na aktuelni gradski model Nissan Micru većih dimenzija i dizajnerski više usmeren ka evropskom tržištu. Nissan Sway je dugačak 4.010 mm, širok 1.780 mm, ima visinu 1.385 mm, a rastojanje između njegove prednje i zadnje osnovine iznosi 2.570 mm.

Spoljni izgled karakterišu oštre linije po ugledu na modele Juke i Qashqai, sa četiri lako uočljiva elementa – prednjom maskom koja ima oblik slova „V“, panoramskim lebdećim krovom, LED svetlima oblikovanim poput bumeranga i C nosačem nagnutim unazad. Ovaj koncept jasno pokazuje da će novi nisanov gradski automobil, bez obzira koje će ime nositi, u odnosu na Nissan Micru koja je trenutno zastupljena na tržištu, ostavljati snažniji vizuelni utisak, upravo zahvaljujući mnoštvu stilskih inovacija.

Unutrašnjost će biti moderno dizajnirana i funkcionalna, pažljivo izrađena u kombinaciji najkvalitetnijih boja i materijala upotrebljavanih kod dizajniranja mnogih luksuznih proizvoda. Karakterisaće je brojni sitini estetski detalji, mali broj prekidača i svega dva osnovna instrumenta. Svim ostalim funkcijama upravljaće se preko velikog trapezoidnog tableta smeštenog na centralnoj konzoli. Zbog stilske čistoće, izostavljanja B nosača i jednostavnih struktura, putnici će u kabini imati dosta komfora, bez obzira što se radi o malom gradskom automobilu.

Nissan Sway – novo poglavlje za gradski automobil

Na osnovu onoga što je prikazano na ženevskom motor šou, zaključak je da koncept Nissan Sway otvara novo poglavlje i postavlja nove standarde kojih će se japanska kompanija pridržavati prilikom uvođenja dizajnerskih inovacija kod njenih budućih gradskih modela. Jedno je sigurno – čak i da sledeća generacija nisanovog B segmetna zadrži ime Micra, ona će se u velikoj meri razlikovati od svojih prethodnika.

Početak proizvodnje najavljen je za 2016. godinu. Automobil će se proizvoditi u renoovim pogonima u Francuskoj, gde se proizvodi i Reno Clio, sa kojim predprodukcijski Nissan Sway, čini se, ima dosta konceptualnih sličnosti, najviše primetnih u dimenzijama i izgledu. Možda će baš Nissan Sway biti jedno od onih vozila koja mogu da zamene brojne modele Fiat Punto-a, Reno-a i Citroena koji su glavni kad je gradska vožnja automobila u Beogradu u pitanju.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem