Apple CarPlay – dodatak za novi Nissan Maxima 2017.

IT kompanije sve više ulaze na tržište automobila kroz nove aplikacije i softver sisteme koji će biti najpre korisni, potom bezbedni i konačno neophodni za vozače automobila i drugih vozila. Jedan poslednjih slučajeva jeste feature na najavljenom Nissan Maxima 2017 modelu, koji je ostvario saradnju sa Apple kompanijom.

Nissan Maxima 2017 novi model automobila

Naime, u pitanju je saradnja Apple-a i Nissan kompanije koja je dodala novi dodatak i mogućnost za još bolje povezivanje računara vozila Nissan Maxima 2017 i iPhone mobilnog telefona. Apple je jedna od IT kompanija koja najviše ulaže u razvoj sistema za pomoć vozaču u vožnji i uopšte u transport. Apple je nedavno stvorio CarPlay softver, ili kako to vole da kažu u Apple-u – ultimativni kopilot u automobilu.

Iako otkupljujemo sve vrste polovnih automobila, redak je slučaj da nam vlasnici ponude vozilo sa ovako naprednom tehnologijom jer je takav automobil nov i obično veoma pouzdan, a po svemu sudeći i dodatno bezbedan, te teško da bi završio i na gomili havarisanih automobila.

Šta donosi kopilot Apple CarPlay za novi Nissan?

Osim toga što donosi oko 45 evra višu cenu automobila za osnovni paket opreme u odnosu na prethodni Nissan Maxima model, CarPlay donosi bolje funkcije i olakšanu vožnju za vlasnike ovog modela Nisana. Nova cena Nissan Maxime je 29.600 evra za osnovni paket tj. model Maxima S. Najskuplji model Maxima Platinum košta 36.200 evra. Ipak, to je zanemarljivi porast ukoliko se zna da CarPlay omogućava korisnicima potpuno novo iskustvo za korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje.

Apple Car Play i Nissan Maxima 2017 novi model i opcije

Apple je posebne napore uložio u to da proizvede optimalni softver za korišćenje mobilnog telefona u automobilu na takav način da ne remeti pažnju vozača. Apple CarPlay omogućava vozačima neometan:

  • razgovor telefonom u automobilu,
  • pisanje poruka i e-mailova glasovnom komandom, 
  • zadavanje drugih glasovnih komandi,
  • slušanje muzike i mnogo toga drugog.

Barem tako govore ispred Apple kompanije, a to pravdaju time što i sami ulažu velike količine novca u razvoj bezbednih automobila.

Ne samo što se IT kompanije utrkuju za implementaciju svog softvera i programa kada su računari automobila u pitanju, već se počele i samostalno da proizvode automobile. Naravno, reč je o partnerstvima ili solo investicijama velikih IT kompanija, kao što su Google i Apple, a koje ulažu svoja sredstva i razvojno znanje u proizvodnju autonomnih vozila tj. u želju da proizvedu savršeno funkcionalan samoupravljajući automobil.

Najveće promene vidljive kod najskupljeg modela Maxime

Svaka verzija kada je u pitanju Nissan Maxima za 2017. godinu je pretrpela određene promene. Neke promene su vezane za eksterijer automobila pa tako najskuplji model Platinum podrazumeva i novi, dodati spojler, osamnaestoinčne točkove i osvetljene brave automobila, dok sportska verzija ima i nove rubove. Enterijer nije menjan, ali je takđe dodato drugačije osvetljenje koje nismo imali prilike ranije da vidimo na ovom modelu.

U svakom slučaju poslastica za ljubitelje japanskih automobila i zaljubljenike u tehnologiju. Da ne kažemo zavisnike od mobilnih telefona, ali ipak i one kojima su zaista neophodni.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem