BMW lasnira najmanji SUV na tržištu

Nemački proizvođač automobila BMW planira da proširi svoju seriju X malim SUV modelom vozila. Prema najavama evropskih medija, novi krosover bavarskog giganta zvaće se BMW Urban X i biće najmanji SUV u ponudi, smešten ispod serije X2.

Takvim poslovnim potezom, BMW planira da direktno uđe u proizvodni segment u kojem trenutno vladaju popularni premijum modeli – Audi Q2 i DS 3 Crossback. Zbog svog imena, ovaj SUV će biti prvi model koji neće imati klasičnu nomenklaturu.

BMW SUV modela parkiran ispred planine

SUV kraći od modela audi Q2

S obzirom na to da je X2 dugačak 4,36 metara, što je 160 mm duže od Q2, Urban X će biti dugačak 4,2 metra, a krasiće ga i masivna prednja maska i tanki LED farovi, odlika svih modela iz X porodice. SUV segment čini 45% prodaje bavarskog giganta tokom prve polovine ove godine, što predstavlja porast od 10% u odnosu na prošlu godinu.

Novi BMW SUV koristiće UKL2 platformu, na kojoj je bazirana nova Serija 1, koja podržava blagi hibridni sistem i elektrifikaciju. Prema nekim procenama, električna verzija automobila bi mogla da ima autonomiju od skoro 400 kilometara.

Rastuća popularnost malih krosovera nije prošla bez promena u poslovanju premijum proizvođača. U periodu od 2011. do 2016. godine, prodaja krosovera je porasla sa 950.000 na 4,45 miliona jedinica godišnje. Prema prognozama analitičara, takav trend bi sledeće godine trebalo da dostigne rast od 7,5 miliona prodatih automobila.

Otkup polovnih automobila po fer i korektnoj ceni

Ukoliko i vi posedujete polovno BMW vozilo koje želite da prodate, kontaktirajte nas. Mi vršimo otkup svih polovnih automobila, bez obzira na broj pređenih kilometara, stanje motora ili vozno stanje. Na teren izlazimo u roku od 48h i, nakon izvršene inspekcije, postižemo dogovor na obostrano zadovoljstvo. Keš dobijate na ruke, po fer i korektnoj ceni.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem