Aston Martin na krilima uspeha ambiciozno planira budućnost

Britanski proizvođač luksuznih automobila Aston Martin ostvario je veliki komercijalni uspeh u prethodne dve godine, a zahvaljujući tim rezultatima u kompaniji planiraju da do 2025. godine udvostruče svoju proizvodnju.

aston martin

Aston Martin je za ovu godinu postavio cilj proizvodnje od 6.400 automobila, uprkos tome što su imali pad potražnje u Kini, kao i strahu od Bregzita i blagom krahu na berzi. Međutim, iako je ukupna potražnja za automobilima u Kini opala, Aston Martin je doživeo rast prodaje od 118% na tom najvećem tržištu automobila na svetu, dok je u celom regionu pacifičkog dela Azije zabeležen rast od 133%, kao i rast od 185% u SAD.

Svetla budućnost, nakon godina krize

Stoga u Aston Martin kompaniji planiraju da u narednih šest godina povećaju proizvodnju na 14.000 automobila godišnje. To će biti veliki napredak s obzirom na to da je prethodnih godina proizvodnja bila na istorijskom minimumu, pa je tako 2014. godine prodato samo 3.500 Aston Martin modela, a kompanija je godinama unazad ostvarivala velike gubitke.

Iako je ovaj model automobila širom sveta dobio veliku popularnost zahvaljujući brojnim filmovima o tajnom agentu 007, Džejmsu Bondu, kompanija je poslednjih nekoliko godina bila u velikoj krizi. Aston Martin je tek prošle godine zabeležio profit od 98 miliona evra, što je bila prva profitabilna godina kompanije od 2010. godine, pa očekuje da se isto ponovi i ove godine. U poslednjem kvartalu britanska kompanija je udvostručila prodaju, pa je profit udesetostručen na 3,5 miliona evra u odnosu na isti period prošle godine.

Aktuelna ponuda Aston Martin kompanije

Aston Martin je u julu 2018. godine otvorio i svoj drugi proizvodni pogon u Velsu gde će praviti svoj prvi SUV model pod nazivom DBX. Automobil, koji je svoje zvanično ime dobio prošle nedelje, krenuo je da se testira u Velsu, a produkcijska verzija bi trebalo da bude otkrivena sledeće godine. Prodaja je planirana za početak 2020. godine. Trenutno, Aston Martin u svojoj ponudi ima tri modela – Aston Martin DB11, Aston Martin Rapide S, kao i Aston Martin V8 Vantage.

Zanimljivo je da je u avgustu prošle godine Aston Martin DBR1/1 iz 1956 godine prodat za 22.550.000 dolara, čime je postao najskuplji britanski automobil ikada prodat na aukciji.

Mi se ne bavimo otkupom Aston Martin automobila, ali zato možemo da se pohvalimo da se bavimo otkupom više od 40 različitih brendova automobila koji se najviše voze kod nas. Stoga, ako imate neko vozilo koje želite da prodate, bilo da je u voznom stanju ili havarisano obratite se nama i mi ćemo ga rado otkupiti.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem