Audi A4 restajling uočen na putu

Unapređena verzija popularnog A4 sedana nam uskoro stiže, verovatno sa blagom hibridnom tehnologijom od 48v. Evo o čemu je reč.

audi a4 restajling

Poboljšana verzija jednog od najuspešnijih modela nemačkog proizvođača – A4 sedana, će stići pre kraja godine.

Uprkos izumiranja D segmenta zarad SUV klase i smanjenim prodajama modela A4 u odnosu na prethodni period, sedan je i dalje najznačajniji proizvod Audija na tržištu Evrope; desetine miliona će biti investirano u restajling četvorke kako bi se povećala njena atraktivnost.

Male izmene u spoljašnosti

Pre nego što se i zvanično predstavi, najverovatnije na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu, špijunske fotografije otkrivaju rivala C klase na aktuelnom testiranju na putevima u Nemačkoj. Sa fotografija je uočljivo da A4 neće doživeti drastične promene u dizajnu eksterijera; skromna maskirna traka nam daje naznake da će izmenjeni prednji branik biti najveća vizuelna promena. Međutim, novi farovi i reprofilisan zadnji branik su takođe očekivani.

audi a4 restajling

Blago maskiranje takođe može biti znak da će se Audi fokusirati više na ono što nije vidljivo na prvi pogled; blaga hibridna tehnologija od 48v u teoriji može biti implementirana u restilizovanu verziju bez žrtvovanja prevelikih resursa u reinžinjering, jer je A4 zasnovan na istoj platformi kao i perjanica – A8, u kojoj je ova tehnologija doživela premijeru.

Novi agregati

Takođe je izgledno da će Audi penzionisati postojeći turbo agregat zapremine 1.4 litara, a umesto njega ubaciti malo veći 1.5 litarski agregat iz VW Grupacije. Očekuju se i unapređenja snage i efikasnosti na 2.0 litarskom benzincu i dizelašu, kao i 3.0 litarski dizelaš.

Restilizovani A4 sedan će dovesti do unapređenja širom cele game, limuzina i karavan su sledeći u nizu koji će dobiti novo ruho, pre nego što se Audi preusmeri na A4 allroad i uzbudljvijie S4 i RS4 modele.

Prvi A4 je izšao 90-ih, ali i dalje predstavlja atraktivan automobil, ali se ipak dešava da nas pozovu radi njegovog otkupa. Pa i ako vi razmišljate o otkupu audi automobila, nemojte da čekate, već pozovite za keš na ruke i brzu prodaju.

38