Električni BMW iX1 na tržištu krajem godine

Nova generacija najmanjeg SUV modela donosi sa sobom EV varijantu.

Nedugo nakon što je najavila novu, treću generaciju modela X1, kompanija BMW potvrdila je dolazak na tržište električnog crossover-a iX1. Kako je BMW zvanično izjavio nova generacija poznatog modela X1 će biti potpuno električna verzija.

Beli BMW na travi

EV sistem sledeće generacije

Iako je BMW već razvio električnu verziju, iX1 bi trebalo da sadrži EV sistem sledeće generacije, koji omogućava pristup motoru od 282 konjske snage i baterijsku tehnologiju koja omogućava domet od 200 milja koja je konkurentna rivalima Mercedes i Volvo.

Što se tiče pogonskog sklopa, kompanije nije pružila mnogo informacija. Smatra se da će biti korišćena verzija koja je već viđena kod električne verzije X3, koja koristi jedan elektromotor sa 286ks i 400 Nm, ima bateriju kapaciteta 80kWh od čega je 74kWh dostupno za korišćenje, a autonomija kretanja je 460 kilometara prema WLTP protokolu.

Jasno je da iX1, zbog manjih dimenzija vozila i niže cene, nece imati ove brojke, već će one biti umanjene.

Po ugledu na ranije verzije modela BMW X1

Što se tiče izgleda potpuno električni iX1 će izgledati skoro identično kao X1, sa jedinom primetnom razlikom u rešetkama hladnjaka i preoblikovanom zadnjem poklopcu.

Automobil bi trebalo da ima nekoliko plavih detalja, kao i aerodinamične aluminijumske felne i jedinstvene oznake koje signaliziraju njegovu ekološku verziju.

Odluka BMW-a da proširi svoju električnu flotu je deo šireg plana kompanije da smanji emisiju štetnih gasova. Cilj kompanije je da do 2030. godine smanji svoju emisiju CO2 u lancu snabdevanja za 20% u odnosu na 2019. godinu, kao i pad od 80% za emisiju iz njihovih fabrika.

Volan untrašnjost kola

Da li prodajete svoj polovni automobil?

Ukoliko planirate da nabavite električan ili hibridni automobil, deo sredstava za kupovinu ovog vozila možete nabaviti prodavanjem sadašnjeg automobila. Kao firma za otkup automobila nudimo vam napovoljnije cene na tržištu i isplaćujemo novac na ruke.

Kontaktirajte nas i uverite se zbog čega uspešno poslujemo na tržištu polovnih vozila već dugi niz godina. 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem