Audi u misiji otklanjanja dugmića u kabini

Nemačka fabrika automobila Audi namerava da u bliskoj budućnosti u svim svojim modelima ukloni dugmiće u kabini.  S tim u vezi, ovaj proizvođač automobila već ima tri potpuno digitalna ekrana u svojim najnovijim modelima. 

Tehnološka unapređenja su neminovnost u svim oblastima života, uključujući i auto industriju. Proizvođači automobila konstantno uvode inovacije sa ciljem da povećaju komfor, bezbednost i efiksanost u vožnji.

Audi automobil

Digitalizacija kabine – za i protiv

Tehnologija u automobilskoj industriji se gotovo iz godine u godinu konstantno menja i usavršava. Ipak, jedan od segmenata u vozilima koji se decenijama nije suštinski menjao jeste komandna tabla. Međutim, poslednjih nekoliko godina i ovaj deo vozila doživljava drastičan preobražaj, a pre svega zavaljujući sveobuhvatnoj digitalizaciji. 

Dok neki pozdravljaju ovaj trend, drugi upozoravaju da previše displeja u automobilu, uz premeštanje funkcija i komandi sa dugmića i prekidača na ekrane osetljive na dodir, skreće pažnju vozača sa puta i može da ga omete u vožnji.

Inovacije u Audi automobilima

Audi je jedan od proizvođača koji je spremno dočekao digitalizaciju, pa u najnovijim modelima ima čak tri ekrana na komandnoj tabli – jedan služi umesto klasičnih instrumenata, drugi je deo multimedijalnog sistema, dok treći sadrži komande klima-uređaja i ventilacije.

Ipak, i dalje se u njima može pronaći poneka fizička komanda, ne računajući “prečice” na volanu.

Međutim, Audi planira da se u budućnosti u potpunosti reši dugimića i prekidača na komandnoj tabli. Iz kompanije najavljuju da njihova vizija budućnosti podrazumeva kabinu opremljenu samo digitalnim ekranima, uz korišćenje tehnologije za proširenu stvarnost.

Planovi su da digitalna instrument tabla ispred vozača bude nešto manja i sa redukovanim brojem informacija, a da prednost dobije nova generacija “head-up” displeja koji koriste proširenu stvarnost.

Osim toga, dva velika centralno postavljena ekrana biće spojena u jedan ogroman ekran, slično kao kod Teslinih modela S i X.

Otkup Audi  automobila

Dok čekamo najnovije, inovativne modele, najbolje rešenje je da ukoliko imate neko Audi vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem