Volvo S60 stigao u Evropu

Švedski proivođač automobila Volvo počeo je da izvozi iz Sjedinjenih Država novi model S60, koji se proizvodi u fabrici u Južnoj Karolini. Prvi primerci nove generacije Volvo limuzine namenjeni evropskom tržištu stigli su sredinom prošlog meseca u belgijsku luku Zebriž, odakle će biti transportovane u distributivni centar u Gentu.

Ko će prvi imati priliku da provoza novi Volvo S60 na evropskom tlu?

Kako se navodi, prvi kontigent vozila modela S60 namenjen je prodajnoj mreži u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Holandiji, Belgiji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Češkoj, Sloveniji i Bugarskoj.

Tokom 2019. godine, novi S60 takođe će biti isporučen kupcima širom sveta, uključujući Tursku, Australiji i Novi Zeland, kao i u još 93 zemlje iz Afrike, Bliskog istoka i azijsko-pacifičkog regiona.

Volvo S60 je imao premijeru u junu 2018. godine. Ova limuzina bazirana je na modifikovanoj SPA mehaničkoj platformi i deli tehnologiju sa modelima V60 i XC60. Novi S60 na evropskom tržištu očekuje oštra konkurencija, u vidu modela kao što su BMW Serije 3, Mercedes C klase, Audi A4, Jaguar XE, Alfa Romeo Giulia i Lexus IS.

Pojedinosti o Volvo S60 automobilu

Volvo S60 je kompaktna luksuzna limuzina koju Volvo proizvodi i prodaje od 2000. godine i trenutno je u proizvodnji treća generacija ovog vozila. Prva generacija (2000-2009) lansirana je u jesen 2000. godine, kako bi zamenila S70 i bila je zasnovana na P2 platformi. Stilski izgled ovog modela uzet je iz konceptnog automobila ECC i modela S80.

Druga generacija (2010-2018) objavljena je 2010. za modelsku 2011. godinu i ima svoju karavan verziju, poznatu kao Volvo V60. Treća generacija, koja je u proizvodnji od 2018. godine, izrađuje se u prvoj američkoj fabrici Volvo u Ridgevilleu, Južna Karolina. Sjedinjene Američke Države postale su jedini globalni izvoznik S60 limuzine, nakon što se proizvodnja u Kini ukinula početkom 2019. godine.

Proizvodnja najnovije generacije limuzine S60 započela je pre šest meseci, a planirano je da se tokom ove godine u Južnoj Karolini napravi oko 50.000 vozila, od čega je preko 50% nameneno izvozu. Volvo će u SAD 2022. godine pokrenuti proizvodnju još jednog modela, sledeće generacije SUV-a XC90, a kapacitet fabrike biće proširen na 150.000 automobila godišnje.

Ukoliko planirate da kupite novi Volvo S60 model, pozovite nas kako bismo otkupili neko vaše staro, polovno vozilo, dobićete fer cenu za vaš automobil, a keš ćete dobiti na ruke na licu mesta.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem