U Mađarskoj počela proizvodnja novog Mercedesa

Nemački automobilski gigant Mercedes otpočeo je u svojoj fabrici u Mađarskoj, u Kečkemetu, serijsku proizvodnju automobila nove generacije pod nazivom CLA Shooting Brake. U pitanju je kompaktni model kupe-karavan, koji će biti distribuiran kupcima širom sveta. 

Novi Mercedes CLA Shooting Brake prvi put je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, u martu ove godine. Osim ovog modela u Mercedes fabrici u Kečkemetu izrađuje se i nova generacija kupe-limuzine CLA, kao i modela A klase. U fabrici je zaposleno oko 4.700 radnika. 

Mercedes CLA automobil

Detalji nove generacije CLA Shooting Brake modela

Druga generacija novog Mercedesa znatno je duža u odnosu na prethodnika, i to za 48 mm kada je u pitanju dužina i 53 mm širina, dok je međuosovinsko rastojanje sada veće za 30 mm. Jedina dimenzija na automobilu koja je manja u poređenju sa prethodnikom jeste visina, ali novi model je niži za svega 2 mm.

Unapređen je i prtljažnik koji je sada za 10 litara veći nego ranije, pa njegova zapremina sa uspravljenim zadnjim sedištima dostiže i do 505 litara. 

Motori u novim mercedesovim automobilima

Motorizacija je slična kao kod drugih kompaktnih Mercedes modela. U bazičnom modelu CLA 180 Shooting Brake ispod haube nalazi se 1.3 litarski turbo-benzinac sa 4 cilindra, 136 ks i 200 Nm, koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Renault. Motor je uparen sa 6-brzinskim manuelnim menjačem i reč je o najpovoljnijoj verziji. 

Nešto skuplji je CLA 200 sa istim 1.3 agregatom, ali sa 163 ks i 250 Nm, koji stiže u kombinaciji sa 7-stepenim automatikom. CLA 220 i CLA 250 4Matic opremljeni su 2.0 litarskim turbo-benzincem sa 190 ks i 300 Nm, odnosno 224 ks i 350 Nm. Oba modela se isporučuju sa 7-brzinskim automatskim menjačem.

Dizel ponuda se sastoji od tri opcije. Najjeftiniji dizelaš je CLA 180d, pogonjen 1.5 litarskim motorom, koji takođe potiče iz saradnje sa grupacijom Renault-Nissan. U stanju je da razvije 116 ks i 260 Nm.

Sledeći je CLA 200d sa 2.0 motorom od 150 ks i 320 Nm, dok je najskuplji dizel model CLA 220d, takođe sa dvolitrašem ali od 190 ks i 400 Nm. Mercedes CLA 200d i CLA 220d za prenos snage koriste 8-brzinski automatik.

Ukoliko planirate kupovinu novog Mercedesa CLA Shooting Brake, možete da nas kontaktirate kako bismo otkupili vaše polovno vozilo. Dobićete fer i korektnu cenu i keš odmah na ruke.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem