Toyota RAV4 prodata u više od 10 miliona primeraka

Toyota porodica automobila bogatija je za još jednog člana koji je premašio magičnu brojku od 10 miliona prodatih primeraka. U pitanju je SUV model Toyota RAV4. Ukupan broj prodatih primeraka ovog automobila koji se proizvodi od 1994. godine, dostigao je osmocifrenu brojku krajem februara 2020. godine,a uračunati su modeli iz svih pet generacija.

Logo Toyota fabrike automobila

Rekordna prodaja Toyota RAV4 modela tokom 2019. godine

RAV4 je bio najprodavaniji SUV na svetu tokom 2019. godine, a osim toga sveukupno je zauzeo četvrto mesto na listi najprodavanijih automobila. Prodaja ovog modela je daleko najveća na tržištu Severne Amerike, sa više od pola miliona isporučenih vozila godišnje (535.000 tokom 2019.), a slede Evropa (133.000) i Kina (127.000).

U Evropi je ukupna prodaja Toyota RAV4 automobila prešla broj od dva miliona vozila od početka proizvodnje 1994. godine, dok aktuelna, peta generacija, lansirana početkom 2019. godine, beleži nove rekorde i godišnje se proda u više od 130.000 jedinica.

Istorijski razvoj Toyota RAV4 modela

Može se reći da je Toyota razvila tržište kompaktnih SUV vozila i da je ono veoma brzo doživelo pravu ekspanziju. Tokom 1994. godine, Toyota je prodala oko 53.000 ovih vozila, da bi najpre duplirala, a onda i utrostručila ukupnu prodaju tokom naredne dve godine.

Prodaja RAV4 modela je rasla sa svakom narednom generacijom, iako je konkurencija uveliko izašla na tržište sa svojim modelima. Ukupna prodaja zabeležena 2019. godine bila je za čak 17 puta veća od one koju je model RAV4 imao prve godine svoje proizvodnje.

Otkup polovnih automobila svih modela i vrsta

Ukoliko vi imate neko polovno vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, bilo da je reč o otkupu na teritoriji Beograda ili nekom drugom gradu u Srbiji. Vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka. 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem