Toyota jedan od najvoljenijih brendova u 2019. godini?

Japanska fabrika automobila Toyota ostvarila je izuzetno dobar udeo na srpskom tržištu u 2019. godini. Ova kompanija prodala je oko 1.700 vozila, što je za 16 odsto bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu. Veliki rast zabeležen je kod modela sa hibridnim pogonom, čiji je plasman uvećan skoro tri puta.

Logo na volanu Toyota automobila

Prodaja Toyota automobila iz godine u godinu

Prošla, 2018. godina donela je Toyoti na srpskom tržištu povećanje prodaje od 18,5%. Trend rasta nastavljen je i tokom ove godine, a Toyota Srbija završiće 2019. sa isporučenih 1.677 automobila (trenutni rezultat).

To je povećanje prodaje od novih 16 odsto, a za dve godine prodaja Toyote u Srbiji povećana praktično za trećinu ili preciznije 32,5 odsto. Posebnu pažnju izaziva rast prodaje hibridnih automobila, kojih je u 2019. prodato čak 267 odsto više nego u 2018. godini.

Koji modeli se najviše prodaju?

Najprodavaniji model Toyote u 2019. bio je Yaris (579 automobila), a slede Corolla (478) i RAV4 (190). Najtraženija Toyota sa hibridnim pogonom je RAV4 (130 primeraka), drugi je C-HR (114), a za njim sledi Corolla (70).

Veliki rast prodaje i plasman 406 hibrida u odnosu na 152 u 2018. godini, znatno je uvećao i učešće vozila sa tom vrstom pogona u ukupnoj prodaji, sa 11% na čak 25%. To znači da je svaka četvrta nova Toyota, koja je registrovana 2019. u Srbiji, imala hibridni pogon.

Planovi japanske kompanije za narednu godinu

Toyota Srbija planira plasman od preko 1.800 vozila u 2020. godini i lansiranje više noviteta. Na predstojećem sajmu automobila, BG Car Show, biće predstavljen potpuno nov dostavni model Proace City, a već u januaru na tržište stiže redizajnirani C-HR koji je dobio i novi dvolitarski hibridni sistem sa maksimalnom snagom od 184 KS. 

Otkup Toyota automobila

Dok čekamo najnovije, inovativne modele, najbolje rešenje je da ukoliko imate neko Toyota vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem