Šumaherov Ferari F1-2000 na prodaju

RM Sotheby’s će od 3. do 12. aprila na aukciji prodati neprocenjivi deo trkačke istorije, potpuno restaurirani automobil Ferari F1-2000. Ovaj izuzetan automobil ispunjava uslove za Ferarijev ekskluzivni program Corse Clienti, koji omogućava vlasnicima da se takmiče sa svojim cenjenim vozilima na neke od najprestižnijih svetskih numera.

Neprevaziđeni uspeh Ferarija i Šumahera

F1-2000 zauzima posebno mesto u istoriji Formule 1, jer je doneo prvu od nekoliko uzastopnih pobeda Mihaela Šumahera u šampionatu. Šumaher je od 2000. do 2004. obezbedio šampionsku titulu vozača, dok je Ferari ostvario šest uzastopnih konstruktorskih titula od 1999. do 2004.

Šumaherov neverovatan učinak u sezoni 2000. doveo je do toga da dominira u konkurenciji, osvajajući šampionsku titulu vozača sa razlikom od 19 poena od rivala Mika Hekinena.

Tokom cele sezone, F1-2000 je dokazao svoju snagu tako što je pobedio u 10 od 17 trka, obezbedio 10 pol pozicija i napravio pet najbržih krugova. Zajedno, Šumaher i njegov saigrač Rubens Barikelo osvojili su neverovatnih 21 podijum finiša, naglašavajući impresivne mogućnosti automobila.

Šumaherova šampionska sezona 2000. godine je prva za 21 godinu da je jedan vozač Ferarija osvojio titulu svetskog vozača, a poslednji put je to postigao Džodi Šekter 1979. godine.

Cena Šumaherovog ferarija

Cena za ovaj istorijski F1 bolid je dostupna na zahtev kod RM Sotheby’s. Da bismo pružili neki kontekst, slično vozilo prodato je još 2014. za 1,8 miliona dolara. Štaviše, Šumaherov šampionski automobil iz 2003. godine F1 je nedavno prodat za približno 12,85 miliona funti, što ukazuje na ogromnu potencijalnu vrednost F1-2000.

Ova jedinstvena prilika za sve ljubitelje formule da poseduju deo trkačke istorije je svedočanstvo trajnog nasleđa Ferarija, Mihaela Šumahera i samog automobila F1-2000.

Zamenite stari i kupite novi automobil!

Ukoliko i vi želite da kupite novi automobil, zamenite svoj stari u agenciji za otkup polovnih automobila. Uz najpovolnije cene i brzu i efikasnu saradnju, možete lako kupiti novi automobil.

Kontaktirajte nas kako biste dobili sve odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem