Audi A4 restajling uočen na putu

Unapređena verzija popularnog A4 sedana nam uskoro stiže, verovatno sa blagom hibridnom tehnologijom od 48v. Evo o čemu je reč.

audi a4 restajling

Poboljšana verzija jednog od najuspešnijih modela nemačkog proizvođača – A4 sedana, će stići pre kraja godine.

Uprkos izumiranja D segmenta zarad SUV klase i smanjenim prodajama modela A4 u odnosu na prethodni period, sedan je i dalje najznačajniji proizvod Audija na tržištu Evrope; desetine miliona će biti investirano u restajling četvorke kako bi se povećala njena atraktivnost.

Male izmene u spoljašnosti

Pre nego što se i zvanično predstavi, najverovatnije na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu, špijunske fotografije otkrivaju rivala C klase na aktuelnom testiranju na putevima u Nemačkoj. Sa fotografija je uočljivo da A4 neće doživeti drastične promene u dizajnu eksterijera; skromna maskirna traka nam daje naznake da će izmenjeni prednji branik biti najveća vizuelna promena. Međutim, novi farovi i reprofilisan zadnji branik su takođe očekivani.

audi a4 restajling

Blago maskiranje takođe može biti znak da će se Audi fokusirati više na ono što nije vidljivo na prvi pogled; blaga hibridna tehnologija od 48v u teoriji može biti implementirana u restilizovanu verziju bez žrtvovanja prevelikih resursa u reinžinjering, jer je A4 zasnovan na istoj platformi kao i perjanica – A8, u kojoj je ova tehnologija doživela premijeru.

Novi agregati

Takođe je izgledno da će Audi penzionisati postojeći turbo agregat zapremine 1.4 litara, a umesto njega ubaciti malo veći 1.5 litarski agregat iz VW Grupacije. Očekuju se i unapređenja snage i efikasnosti na 2.0 litarskom benzincu i dizelašu, kao i 3.0 litarski dizelaš.

Restilizovani A4 sedan će dovesti do unapređenja širom cele game, limuzina i karavan su sledeći u nizu koji će dobiti novo ruho, pre nego što se Audi preusmeri na A4 allroad i uzbudljvijie S4 i RS4 modele.

Prvi A4 je izšao 90-ih, ali i dalje predstavlja atraktivan automobil, ali se ipak dešava da nas pozovu radi njegovog otkupa. Pa i ako vi razmišljate o otkupu audi automobila, nemojte da čekate, već pozovite za keš na ruke i brzu prodaju.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem