Renault predstavlja dva nova hibrida

Francuska automobilska kompanija Renault predstaviće na sajmu automobila u Briselu prve elektrifikovane vozile u svojoj režiji, a osim toga prikazaće i dve hibridne verzije. U pitanju su verzije modela Clio i Captur. 

Iako su oba modela označena kao E-Tech, planirano je da novi Clio bude više hibridno vozilo, dok bi Captur trebalo da ima električno-hibridni sistem. Poenta je da se smanji emisija CO2, kao i korišćenje goriva. 

Renault natpis

Kakve će biti performanse novog Captura

Novi Captur će imati mogućnost da se vozi u čistom električnom “modu” nekih 50 km, u miksovanom modu oko 65 km i u gradskom modu, gde će maksimalna brzina biti 135 km/h. 

To će, pre svega, omogućiti baterija od 400V koja će raditi sa dva elektromotora, kao i novom generacijom četvorocilindričnog 1,6 motora i hibridnim menjačem preko kog se mogu menjati i modovi.

Renault kaže da je ova ideja stigla iz Formule 1, gde su imali dosta posla da unaprede menjač kako bi svojim vozačima doprineli što “laganiji” način promene stepena prenosa.

Taj hibridni menjač bez kvačila omogućava automobilu da ga u potpunosti pokrene električni motor.

Performanse novog Clio automobila

Kada pričamo o Clio E-Tech Hybrid, on će imati slične stvari kao Captur s tim što će imati manju bateriju, koja će moći da se regeneriše prilikom kočenja i usporavanja, takođe sistem preuzet iz Formule 1.

Kao rezultat svega navedenog dolazi se do zaključka da će se konzumacija goriva spustiti za 40% u odnosu na korišćenje motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Clio će imati 138 KS dok će Captur biti na 158 KS, Renault nije govorio mnogo o pojedinostima ali se veruje da je razlika u glavnom električnom motoru.

Otkup polovnih Renault vozila

Dok čekamo najnovije, inovativne modele, najbolje rešenje je da ukoliko imate neko Renault vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimpixo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem