Renault-ovo iznenađenje u Ženevi Clio RS 220 Trophy

Prethodno najavljivan kao iznenađenje na Renault-ovom štandu, posetiocima auto sajma u Ženevi je predstavljen Renault Clio RS 220 Trophy EDC, nova verzija sportskog hečbeka francuskog auto giganta.

Renault iznenadio Sajam Automobila u Ženevi

U poređenju sa Clio RS Monaco GP verzijom koju će naslediti, Clio RS 220 Trophy će se, pre svega, razlikovati u dva elementa – snažniji je i koristi unapređenu, dosta bržu EDC transmisiju. Novi Clio RS pokreće unapređeni turbo benzinski agregat sa 4 cilindra i zapreminom od 1.6 l, koji proizvodi snagu od 162 kw, odnosno 120 konja, što je za 20 ks više u odnosu na aktuelnu sportsku verziju Clio-a. Veći je i maksimalni obrtni momenat, koji sada dostiže 260Nm (za 20Nm više), a torque boost funkcija koja vozaču privremeno obezbeđuje čak 280Nm dostupna je u četvrtom i petom stepenu prenosa. Isto tako, maksimalni broj obrtaja motora povećan je na 6.800 o/min., umesto 6.500 o/min. kod stare verzije. U Renaultsport-u kažu da su ova uvećanja postignuta zahvaljujući inovacijama na turbo punjaču i sistemu za nadzor motora, kao i većom količinom vazduha koji se usisava.

Drugo važno unapređenje odnosi se na transmisiju, a ostvareno je rekalibracijom EDC automatskog menjača sa dva kvačila, što sada omogućava za 40% bržu promenu stepena prenosa u Normal i Sport režimima rada, a čak 50% veću transmisionu brzinu u Race radnom modu. Dostupan je i stop/start sistem, ali samo u Normalnom režimu rada, dok se u modovima Sport i Race isključuje. Unapređen je i upravljač vozila, koji je sada precizniji jer mu je hod smanjen za 30%, što vozaču omogućava bolju komunikativnost.

Clio Rs 220 Trophy je postavljen na 18-inčne dvobojne aluminijumske točkove opremljene Michelin Pilot Super Sport 205/40R18 pneumaticima. Takođe, novinu predstavlja za 20 mm niži prednji kraj, dok je pozadi novi sportski Clio niži za 10 mm u odnosu na svog prethodnika. Pored toga, novi model je dobio za 40% čvršće zadnje opruge i čvršće amortizere.

Vizuelne inovacije donose redizajnirana prednja maska i spojler na kome su vidljive Trophy oznake. Što se boja karoserija tiče, potencijalni kupci mogu birati između nekoliko varijanti – mat bela sa crnim krovom i crnim zadnjim spojlerom, metalik bela, crvena i Trophy žuta boja.
Opciono su dostupni telemetrijski sistem Renaultsport Monitor on-board, kao i Trophy paket opreme koji obuhvata kožna sportska sedišta sa grejačima, „satin hrom“ estetske elemente, „carbon look“ detalje itd.

Pojavljivanje novog Clio RS-a na evropskom tržištu najavljeno je za jun ove godine. Poznato je da su Reno automobili dobro prolazili na domaćem tržištu kada je u pitanu otkup polovnih vozila i automobila u Beogradu, pa ćemo videti da li će se to ostvariti i s aovim modelom.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem