Reno je predstavio novi, poboljšani, Twingo GT automobil

Francuski proizvođač automobila, koji je jedan od najpopularnijih automobilskih brendova na svetu, je predstavio novu, unapređeniju verziju svog modela Twingo. Naime, poboljšana, lepša i snažnija verzija Reno Twingo GT je stigla, a najveće promene su uočljie u dizajnu automobila koji je poprimio karakteristike Reno Sport edicije Renault-ovih automobila.

Međutim, čak iako je poprimio odlike sportskog automobila, on ne nosi naziv RS (Reno Sport) na kraju svog imena, već poseduje dodatak GT, predstavljajući prosto unapređeniji i lepši gradski automobil, a ne ekstremnu verziju sportskog vozila, kako to obično biva kada automobil dobije epitet “sportski”.

Reno Twingo GT je pojačan za 20 konjskih snaga

Nova verzija Twinga je dobila pojačanje na više frontova, osim znatno lepšeg dizajna. Ovaj mali gradski automobil pokreće motor sa tri cilindra zapremine 0,9 litara a koji sa svim poboljšanjima pruža snagu motora od 110 konjskih snaga, čime je nadmašio prethodnu verziju za oko 20 konja. Osim što je motor pojačan, promene je tehnički preživeo i volan, snažnije i veće kočnice ali i sam automobil je nešto niži i spušten zahvaljujući novim i unapređenijim amortizerima koji su takođe kraći.

Reno Twingo GT 2016 110 konjskih snaga

Sam dizajn automobila je znatno interesantniji i sportskiji sa različitim promenama od kojih je možda najinteresantnija ta što su blatobrani tj. lukovi iznad točkova pojačani i oivičeni crnom bojom i ojačanom plastikom, davajući mu agresivniji izgled i spremnost za akciju. Iako je u pitanju ipak gradski kompaktni automobil, odaje utisak izuzetno snažnog automobila u malom pakovanju koji bi odgovarao i muškoj i ženskoj populaciji.

Jako malo informacija još uvek ima o tome kako će ići prodaja, kolika je cena za Reno Twingo GT, kao i to kolika je planirana količina automobila za proizvodnju, ali svakako je poznato da će se pojaviti na “festivalu brzine” Gudvud i da će u prodaji biti već tokom 2016. godine. Nakon čega će vrlo brzo biti u prodaji širom Evrope. Kao što smo na početku rekli, ovaj Twingo nije zvanična sportska verzija iz serije modela Reno Sport, pa preostaje da vidimo da li će možda još neka znatno jača verzija automobila biti puštena u prodaju, a mi ga spremno očekujemo kroz koju godinu da stigne na otkup automobila od nadamo se zadovoljnih vozača.

Razlika u dizajnu starog Twinga i novog Twingo GT automobila

Renualt Twingo GT 2016 vs stari Reno Twingo

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem