Renault dobio zajam od 5 milijardi evra

Vlada Francuske je odlučila da odobri kredit od pet milijardi evra automobilskoj kompaniji Renault. Ovaj proizvođač automobila ima 15 procenata u vlasništvu države i zbog toga Francuska daje garancije u vezi sa kreditom od navedenih 5 milijardi evra, a država daje garancije u visini od 90 odsto.

Renault logo na volanu

Planovi kompanije Renault

U ovaj megalomanski kredit uključeno je nekoliko francuskih banaka, a iz kompanije je rečeno da će likvidnost biti znatno uvećana i da će to pomoći da se ponovo neometano radi. Problemi su naravno nastali usled prekida proizvodnje prouzrokovane pandemijom korona virusa. 

Renault je prošle nedelje najavio da planira ukidanje 15 hiljada radnih mesta širom sveta, od čega 4.600 u Francuskoj, u kojoj će kompanija tražiti dobrovoljne odlaske i koristiti programe za penzionisanje. Renault, koji je u 2019. imao ukupni neto gubitak od 141 miliona evra, želi da smanji troškove za 2,2 milijarde evra u sledeće tri godine.

Nakon ovog kredita pitanje je da li će Renault ipak otpustiti radnike ili je ovo odlična prilika da ljudi zadrže radna mesta, a da kompanija nastavi neometani rad. 

Otkup polovnih automobila svih vrsta i modela

Ukoliko vi imate neko polovno vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, bilo da je reč o otkupu na teritoriji Beograda ili nekom drugom gradu u Srbiji. Vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem