Elegantni Aston Martin Vanquish S – Red Arrows

Britanski proizvođač Aston Martin predstavio je najnoviju specijalnu ,,Q’’ – seriju. Radi se o 10 autmobila Vanquih S inspirisanim britanskim aero akrobatskim timom Red Arrows (Crvene strele prev.).

aston martin vanquish s red arrows

Neiznenađujuće, serija je izbačena pod nazivom Vanquish S Red Arrows. Verzija je ukrašena jedinstvenim detaljima u dizajnu kako bi se što više iskazala sličnost sa svetski poznatim akrobatskim timom britanske avijacije. Veći deo automobila je prekriven jarkom crvenom bojom, nazvanom ,,Eclat’’ crvenom. Eclat je moto Crvenih strela, to je francuska reč koja znači izvrsnost. To je ista boja koja se koristi na livreji čuvenog tima.

Bele i plave linije unose raznovrnost u crvenoj farbi, a sa strane se takođe prostire beli ,,trag dima. Za izradu krova korišćena su ugljenična vlakna, a na površini krova prostire se šablon belih strelica koje prave oblik mlaznog aviona. Specijalni detalji u novom dizajnu uključuju i dva emajlirana bedževa sa krilima i titanijumski izduvni sistem pozadi. Ne znamo kako bismo ovo vozilo otkupili, da li kao auto ili kao avion. Mala šala, ne bavimo se otkupom aviona, makar za sad!

Automobil za pilote

Red Arrows serija nastavlja sa aerodinamičnom temom u samoj kabini, dodatno koristeći detalje u skladu sa Red Arrows i RAF tematikom. Zelena borovina u kombinaciji sa zelenim pojasevima bude osećaj starih pilotskih uniformi, a logo Crvenih strela je uslikan na sedištima i tunelu transmisije. Takođe je izvršeno još nekih izmena kako bi se stvorio autentičan osećaj borbenog aviona. Na volanu se nalazi prekidač inspirisan avio kabinom, a sedišta su opšivena istim materijalom koji se koristi na sedištima u borbenim avionima. Ne znamo da li je lansirajuće sedište u stilu Džejms Bond filmova dodato u sam automobil.

aston martin vanquish s red arrows

Bez zadnjih sedišta, ograničena serija modela žrtvuje svoju sposobnost da smesti još dvoje ljudi u korist skladištenja dve trkačke kacige, koje su takođe ukrašene detaljima Red Arrovs tima. Ostale stavke  koje kupovina Vanquish S Red Arrovs serije uključuju par trkačkih odela, pilotske jakne, Vanquish S prtljag set, kao i maketu kako automobila tako i Red Arrovs aviona.

Aston Martin svoj Vanquish ne naziva super automobilom, ali je nebitno kako ga oni nazivaju kad ovako izgleda. Obična verzija okreće glave, a nova Red Arrows serija izgleda fascinantno. Crvena boja uklopljena sa belim i plavim detaljima u stilu borbenih aviona ostavlja utisak kao da je automobil spreman da poleti. Što mu svakako i omogućava V12 6-litarski motor sa 580 KS.

Ukupan broj proizvedenih modela je 10, a poslednji će biti poklonjen RAF-u. Još samo da jedan ponude nama na otkup

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem