Rekordna prodaja Kia automobila u Evropi

Južnokorejski proizvođač automobila Kia je zahvaljujući novim modelima sa elektrifikovanim pogonom došla do rekordnog tržišnog udela i veće prodaje u Evropi tokom prva dva kvartala 2019. godine. Kako navode u kompaniji, sve veća ponuda električnih i hibridnih vozila doprinosi prodajnom rastu Kije u Evropi, jer sve više evropskih kupaca ceni niske operativne troškove i visoki kvalitet ovih vozila. 

Logo na volanu Kia automobila

Prodaja Kia automobila u Evropi

Kia Motors grupacija je prema podacima evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) u pretposlednjem kvartalu ove godine u Evropi prodala 120.846 vozila, što predstavlja rekordnu prodaju ovog brenda. 

Kijina evropska prodaja se do kraja septembra u odnosu na isti period prošle godine povećala za 0,9% na ukupno 389.151 vozilo, dok je tržišni udeo ove kompanije skočio sa 3,1% na 3,2%.

Kijina ponuda elektrifikovanih modela je doživela osetan rast potražnje u ovoj godini. Prodaja hibridnih, plug-in hibridnih i električnih vozila porasla je sa 42.676 na 51.880 vozila (+21,6%). Ponudu čine odlazeći model Soul EV i njegov naslednik e-Soul, Optima Plug-in Hybrid (limuzina i karavan) i varijante modela Niro.

Prodaja Nira povećala se za čak 32% na 44.949 vozila, prvenstveno zahvaljujući lansiranju unapređenog hibridnog i plug-in hibridnog Nira kao i početku prodaje novog potpuno električnog e-Nira.

XCeed i ProCeed modeli koji mame kupce

Treća generacija modela Ceed, koji je kao hečbek i Ceed Sportswagon na tržištu već od druge polovine 2018. godine, nakon toga je obogaćena ovogodišnjim lansiranjem novog ProCeeda i sa upravo pristiglim krosoverom XCeed.

Prodaja Ceedove game se sa ukupno prodatih 81.912 primeraka u 2019. godini u odnosu na prošlu godinu povećala za čak 38,7%.

U septembru, prvom mesecu prodaje novog XCeeda, Kia je zabeležila više od 2.400 narudžbi, dok se prodaja ProCeeda povećala za skoro deset puta, sa 1.570 vozila druge generacije u 2018. na 15.031 primerak novog ProCeeda u 2019.

Sa četiri varijante karoserije Ceeda je Kia nedavno najavila skorašnje lansiranje plug-in hibrida XCeed i Ceed Sportswagon. Pomenuti dvojac ekološki prihvatljivijih vozila će se početkom iduće godine pridružiti Kijinoj bogatoj ponudi hibridnih i električnih vozila.

Kia u dolazećim mesecima namerava da predstavi elektrifikovane pogone svih ostalih postojećih i budućih modela.

Otkup Kia automobila

Ukoliko vi imate neko Kia vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem