Produkcijska verzija novog SEAT kupea

Poznati španski proizvođač automobila SEAT najavio je lansiranje novog SUV kupea Formentor, kao deo svog sportskog podbrenda Cupra. Koncept novog automobilia predstavljen je u martu na Ženevskom sajmu, a tokom sledeće godine bi trebalo da dobije produkcijsku verziju. Pored sportske verzije, SEAT planira da u prodaju pusti i “običnu” varijantu, sa slabijim motorom.

Volan SEAT automobila

SEAT Formentor – pomotivni automobil Cupra brenda

Novi automobil Formentor je zamišljen kao nezavisan model i promotivni automobil za brend Cupra. Ovaj automobil je verzija krosovera Ateca, uz nekoliko estetskih promena koje su u skladu sa čuvenim SUV Terraco modelom koji SEAT proizvodi.

Te razlike uključuje agresivniji prednji branik, prednja krila koja su izuzetno naglašena, oštrija linija krova, niži klirens i veće zadnje krilo. SEAT Formentor pokreće hibridni sistem sa 242 KS, uparen sa DSG automatikom sa dvostrukim kvačilom.

Snaga se putem DSG transmisije prenosi na sva četiri točka u okviru dobro poznatog SEAT-ovog 4Drive sistema. Deklarisana je i autonomija u čisto električnom režimu vožnje, koja iznosi oko 50 kilometara po novom WLTP ciklusu.

Značajne informacije o SEAT Formentor automobilu

Iz SEAT-ovog podbrenda Cupra ističu da Formentor može da pređe 50 kilometara na električni pogon, u skladu sa WLTP standardima. Novi model nastavlja tradiciju imena SEAT i Cupra modela prema geografskim odrednicama u Španiji. Formenter je rt na severo-istoku ostrva Majorka.

Inače, SEAT fabrika posluje već skoro 70 godina, a kompanija svoja vozila izvozi u više od 70 država sveta. Osnovno tržište se nalazi u Evropi (oko 40 država), dok se SEAT automobili prodaju i u 11 država Azije, 16 država Severne i Južne Amerike, kao i na severu Afrike. Najveći tržišni uspeh, van Evrope, postignut je u Meksiku.

Ukoliko posedujete neko polovno SEAT vozilo i želite da ga prodate, kontaktirajte nas. Vršimo otkup polovnjaka na teritoriji cele Srbije, bilo da je u pitanju havarisano ili vozilo koje je u voznom stanju. Za svoj automobil dobićete fer cenu, a keš dobijate na licu mesta.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem