Novi Porše Macan predstavljen u Šangaju

Kompanija Porše predstavila je potpuno novu verziju za 2019. godinu svog mini-SUV modela Macan u Šangaju. Ono što su obećali je potpuno poboljšan dizajn, udobnost i upravljivost. Pored svega ovoga, unapređen je i sam dizajn automobila koji ima čistiji dizajn sa oštrijim linijama karoserije. Novi Macan dolazi nakon prodatih 350 000 automobila svog prethodnika od 2014. godine kada je pušten u prodaju. Interesantno je da je ovaj automobil predstavljen svega nekoliko sati nakon što je Audi predstavio svog novog SUV-a, Audi Q3.

Šta je novo kod Macan-a za 2019. godinu?

Kao što je najavljeno, dizajn novog Macan-a je potpuno unapređen i prati današnje trendove koje gaje Porše automobili. Celokupni izgled je sličan kao na prethodniku, iako iz nemačke kompanije kažu da su pozajmili elemnte sa modela 911 i 918 kako bi automobil imao sportski izgled.

S obzirom na to, LED svetla su standard, i zadnja svetla imaju trodimenzionalne LED trake koje postaju zaštitni znak Macana za 2019. godinu.

Promenom mesta usisnicima vazduha, Porše je učinio da prednji deo automobila izgleda šire, što takođe dodatno utiče na sportski izgled automobila. U paletu boja je dodato 4 nove specijalne boje koje je moguće izabrati prilikom kupovine ovog automobila.

Konačno, felne od 20 i 21 inča se sada nalaze u ponudi i daju potpuno novi izgled automobilu.

Novosti u unutrašnjosti automobila

Unutrašnjost Macan-a je doživela istu količinu promena kao i spoljašnjost.  Nov stil donosi automobilu izgled sličan onom koji ima Porše 911.

Porše je u unutrašnjosti automobila povećao nivo komfora, pa novi Macan poseduje grejače vetrobranskog stakla i jonizator vazduha.

Najupečatljiviji detalj u unutrašnjosti Macana je novi full-HD ekran koji je veličine 11 inča. Ovaj ekran deli isti korisnički sistem sa Panamerom. Pored ekrana, dizajneri iz Poršea su promenili izgled ventilacionih otvora tako da oni sada pristaju novom ekranu.

Kao i prethodni model ovog automobila, novi Macan će imati Connect Plus modul koji omogućava novi doživljaj vožnje. To znači da poseduje kontrolu glasom i informacije o trenutnom stanju saobraćaja koji dolazi od BMW-a. Takođe, automobil poseduje veliki broj prekidača koji su postali potpuni trend u unutrašnjosti automobila.

Kakav doživljaj vožnje možemo očekivati od novo Macan-a?

Porše je izjavio da je u potpunosti optimizovao šasiju, tako da se može očekivati još povezanija vožnja od pethodnog modela. Takođe se očekuje novi pogon na svim točkovima koji će povećati nivo prijanja na putu, pogotovo u krivinama.

Još uvek nije bilo reči o ceni i motorima, tako da je to definitivno ostala tajna iza predstavljanja ovog modela. Kao što smo već najavili, sajamsko predstavljanje ovog modela je rezervisano za Pariz 2018. godine.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem