Predstavljen Fisker Emotion – Ubica Tesle

Američki proizvođač električnih vozila – Fisker, predstavio je svoju limuzinu EMotion na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, sa namerom da se uhvati u koštac sa Tesla Modelom S. Saznajte detalje.

fisker EMotion

Prema rečima proizvođača iz Kalifornije, EMotion proizvodi 575 kW energije (769 konja), zahvaljujući električnim motorima na pojedinačnim točkovima, dok u isto vreme postiže raspon od 650 kilometara. Što je veći raspon i snaga od modela kalifornijskog giganta Tesla.

Međutim, na liniji starta nije brz kao popularni Model S, a iz kompanije navode da se sprint do stotke ostvaruje za manje od 3 sekunde. Da vas podsetimo, Tesla može da izvede ovaj sprint za samo 2,5 sekunde!

Fisker takođe navodi da EMotion može da napuni više od 160 kilometara raspona za samo 9 minuta, koristeći specijalnu tehnologiju za punjenje – Ultracharger, doduše nije navedeno koliko je potrebno vremena da se baterije napune korišćenjem standardnog izvora električne energije.

Očekuje se da će njegova cena iznositi oko 130.000 dolara, a proizvodnja je zakazana za 2020. godinu, a ova cena ga postavlja ispod Tesla Modela S 100D. Zainteresovani kupci mogu da ulože rezervaciju od 2.000 dolara.

Spreman za autonomnu vožnju

Aluminijumski prednji deo automobila u sebi sadrži inovativni LIDAR sistem, koji mu daje autonomne mogućnosti, dok retrovizori poseduju skrivene kamere koje pružaju panoramski prizor od 360 stepeni, čime se znatno olakšava parkiranje i bebzednost pri velikim brzinama.

fisker farovi

Slike sa sajma prikazuju komplikovan prednji deo sa podeljenim farovima, i malom hromiranom rešetkom hladnjaka, kao i kupe karoseriju sa četvoro vrata. Na vrhu prtljažnika je postavljen mali spojler, dok ogromni točkovi od 24 inča pružaju onaj agresivni sportski izgled.

Fisker je posebno ponosan na činjenicu da je EMotion prvi automobil sa četvoro vrata koja se otvaraju u ,,leptir” stilu.

Od kompanije se takođe očekuje da predstavi revolucionarnu tehnologiju baterija, koja u teoriji može da se napuni za čitavih 60 sekundi! Ako se ovaj proboj tehnologije ikada ostvari, biće implementiran u Fisker električna vozila do 2023. i potencijalno zameniti tradicionalne litijum-jonske baterije?

Svakim danom se čini da će otkup automobila biti jedina opcija za autmobile sa unutrašnjim sagorevanjem za 10 godina!

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem