Nissan povlači preko 400.000 vozila u SAD

Japanski automobilski gigant Nissan saopštio je da će povući skoro 400.000 svojih vozila sa tržišta u SAD-u. Razlog opoziva je problem sa kočnicama koji bi u ,,retkim okolnostima” mogao da dovede do požara.

Curenje na unutrašnjoj ploči automobila će aktivirati upozorenje vozačima, ali ako automobil nakon toga ostane u pokretu, to bi u nekim slučajevima moglo da dovede do požara, saopšteno je iz Nisana. Trenutno nema podataka o tome da li je zabeležen neki udes koji je u vezi sa ovim propustom.

Automobil Nissan

Modeli obuhvaćeni opozivom

Modeli o kojima se radi su Maxima 2016-18, luksuzni QX60 2017-19, Murano 2015 – 18, kao i SUV Pathfinder 2018 – 2019. U saopštenju kompanije se navodi i da trenutno rade na rešavanju ovog problema.

Kada kvar bude otklonjen, biće kontaktirani vlasnici svih problematičnih modela koji će moći da otklone kvar potpuno besplatno u nekom od autorizovanih Nissanovih servisa. 

Period obeležen opozivima i skandalima

Do novog incidenta došlo je samo dva meseca nakon što je  Nacionalna američka administracija za bezbednost saobraćaja na putevima započela istragu u vezi sa Nissanovim modelom Rogue koji je takođe imao probleme sa sistemom za kočenje.

U Japanu je krajem prošle godine povučeno nekoliko hiljada vozila zbog problama sa menjačem i brzinometrom, a u septembru je širom sveta povučeno preko milion vozila zbog problema sa rikverc kamerama.

Otkup General Motors  automobila

Ukoliko vi imate neko Nissan vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem