Crash test: Holden Opel Astra 2017 dobila najvišu ocenu

Australijski proizvođač automobila Holden, koji u dogovoru sa auto kompanijama proizvodi njihove i sopstvene automobile, je izgleda proizveo savršeno bezbednu novu Opel Astru. Naime, Holden Opel Astra je na poslednjem crash testu osvojila najvišu ocenu. Evo šta kažu rezultati australijskog nezavisnog programa za testiranje novih automobila (ANCAP).

Holden Astra 2017 crash test

Rezultati crash testa za jače modele nove Holden Astre

Reper za posmatranje uspeha novog Opelovog modela Astre, bili su prošlogodišnji rezultati sudar testa, dobijeni od strane evropskog NCAP-a, pošto su bili testirani na gotovo istim modelima iz prošle godine. Ipak, rezultati se odnose na Astru srednjeg i visokog nivoa opremljenosti tj. na RS i RS-V modele. Oba ova modela poseduju sistem za automatsko kočenje u slučaju opasnosti, kao i pomoć pri održavanju putanje.

Najniži paket opreme nije bio testiran, iako i on poseduje identične elemente kada su u pitanju air bag-ovi i stabilnost samog automobila pri vožnji. Ovo su svakako jedni od najvažnijih faktora kada se testira otpornost i ponašanje automobila pri sudaru. Naravno, različiti rezultati se dobijaju i kada je konstrukcija automobila i ponašanje materijala pri sudaru u pitanju.

Kao što se može videti, i najniži a kamoli viši modeli Astre proizvedeni u Australiji dobijaju odlične ocene za bezbednost putnika, naspram proizvođača iz Indije, na primer.

5/5* ocena novi faktor pri odabiru novog automobila

Crash test rezultati su sve više bitan faktor odabira automobila u očima kupaca, iako je to bilo tako oduvek. Naime, prema ANCAP-u će nova, bezbedna, Holden Astra će sigurno postati kompetitivnija kada je u pitanju vrlo konkurentno australijsko tržište prodaje malih automobila.

Najviša oznaka bezbednosti od 5* prema ANCAP-u je odličan signal za kupovinu novih automobila.

Nova Opel Astra - Holden Astra 2017

Nova Opel Astra 2017 izlazi u decembru 2016

Kada se već pominje prodaja nove Opel Astre, proizvedena u Australiji od strane Holdena, treba reći da će ovaj bezbedni automobil otići u prodaju kroz mesec dana, a CEO ANCAP-a kaže da nove tehnologije zaa reagovanje i pomoć vozaču u vožnji prave pravu razliku između života i smrti. Koliko god to zvučalo strašno, istina jeste takva.

Ovo je posebno važno napomenuti za tržište Srbije, gde je svesnost o bezbednosti u saobraćaju na izuzetno niskom nivou. Najveći broj polovnih automobila koje otkupljujemo ne poseduju nikakve metode zaštite, pa verujemo da na ovaj način donekle pomažemo bezbednosti na srpskim putevima. Razlog za to je i to što naši klijenti, nakon što prođu kroz otkup automobila, kupuju novije automobile sa naprednijom tehnologije bezbednosti u vožnji.

Upravo takav je slučaj i kada otkupljujemo Opel Astra automobile starije od 15 godina. Jedan od klijenata je pre tri godine, upravo novac dobijen za svoju staru Astru, uložio u novi, bezbedniji model ovog automobila.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem