Novi Volvo V40 cilja na Audi A3

Volvo će oplemeniti svoj uspešni XC SUV asortiman sa potpuno novim V40, koji bi trebalo da poremeti planove Mercedes-u (A-klasa) , Audi-u (A3) i BMW-u (Serija 1), kao i VW (Golf). Šveđani će izazvati nemačke rivale tako što će ovaj model dolaziti u plug-in hibridnoj, kao i u potpuno električnoj varijanti. Evo detalja.

novi volvo v40 cma

Nova platforma za V40

Da se podsetimo, Xc40 je bio prvi model šveđana koji je lansiran na novoj platformi, nazvanoj Kompaktna Modularna Arhitektura (CMA). Međutim, Volvo planira da novu šasiju ubrzo primeni i na ostalim modelima, a prvi naredni model je ostareli V40 hečbek.

Novi V40 će izgledati malo šire nego Xc40 jer, iako će oba modela verovatno imati istu širinu prednje osovine, niska linija krova nadolazećeg hečbeka će mu dati agresivniji izgled. Kao što možete videti na slikama, V40 će imati neke elemente koji su prvi put prikazani na 40.2 konceptu – prikazanom pored 40.1, koji je na kraju postao XC40.

novi volvo v40 cma

Takođe, V40 će imati veće međuosovinsko rastojanje, koje će biti korisnije u odnosu na trenutnu platformu. Time bi se ostvarilo više prostora u tovarnom prostoru, čime bi bio prostraniji od svojih rivala – A3 i Serije 1.

Akcenat na performanse

Novi V40 će verovatno biti više usmeren na performanse u odnosu na komfort koji pruža XC40. Direktor odelenja za istraživanje i razvoj, rekao je da CMA platforma odlična za SUV modele – XC40, ali da se može koristiti i za niža, aerodinamična vozila.

„Cilj XC40 je urbano okruženje, ovaj model vam pruža komfort i bolji pregled situacije na putu. Međutim, ne moramo da primenjujemo isti pristup sa ostalim modelima iz serije 40.”

Širok izbor agregata

Izbor agregata za novi V40 će biti širok. U ponudi su između ostalog:

  • četvorocilindrični D3 i D4 dizel motori
  • T3 benzinac sa tri cilindra
  • T4 i T5 četvorocilindrični benzinci

Pored toga, CMA platforma je predviđena za elektrifikaciju, pa će nadolazeći modeli biti ponuđeni i u plug-in verziji, kao i u potpuno električnoj.

Da li biste dali svoj Volvo V40 na otkup automobila i kupili novi?

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem