Novi SUV Peugeot 3008 je stigao u Srbiju

Novi kompaktni SUV francuske kompanije ima ažuriran dizajn, nadograđenu tehnologiju enterijera i novu opciju hibridnog pogonskog sklopa. Rekonstruisani suparnik Ford Kuga sada je na prodaju, a u Srbiji debituje sa cenom 24.290 eura u Active pack paketu, sa uključenom metalik bojom.

prikaz logoa automobila Peugeot

Po čemu se Peugeot 3008 razlikuje u odnosu na model prethodne generacije?

Osim što je duži, viši i lakši od modela prve generacije, suštinska promena u odnosu na prethodnika je prelazak iz MPV segmenta u klasičan krosover, što je shodno globalnom padu prodaje MPV modela. 

Peugeot 3008 ima potpuno redizajniran prednji deo, koji je elegantan i agresivan istovremeno. Maska hladnjaka nema ram i svi elementi se spajaju u jednu celinu, zajedno sa unapređenim LED farovima. Prednji deo je još više naglašen kod novih sportskih verzija GT i GT Pack.

Novi Peugeot francuske kompanije postavljen je na EMP2 mehaničku platformu grupacije PSA, koja je lakša za oko 100 kilograma. Dugačak je 4,45 metara, što je za 8,5 cm duže u odnosu na prethodnika, a odstojanje od tla iznosi 22 centimetara kako bi automobil zadovoljio potrebe terenske vožnje. 

Sa promenom dizajna i dimenzija povećao se kapacitet prtljažnika, pa sada njegova zapremina iznosi 520 litara, što je za 90 litara više u poređenju sa prvom generacijom modela 3008.  

Zanimljivo je da nema pogon 4×4 iako je SUV, već dolazi sa “active grip control” sistemom koji značajno poboljšava kretanje po blatu, snegu i pesku, a nudi 5 različitih režima.

zadnji prikaz belog automobila Peugeot 3008 I-cockpit druge generacije u sklopu novog dizajna enterijera

Peugeot je otvorio novo poglavlje u dizajniranju enterijera uvođenjem druge generacije i-Cockpita. Vizuelno je orijentisan ka vozaču, sa uzdignutom instrument tablom u koju se gleda preko volana, kako bi vozač što manje spuštao pogled sa puta. 

Najveća novina je veliki digitalni displey od 12,3 inča, a prikaz ekrana je moguće personalizovati prema ukusu vozača. 

Novi centralni ekran dolazi u kombinaciji sa sedam elegantnih tastera koji izgledom asociraju na dirke klavira, a predstavljaju prečice ka najčešće korišćenim funkcijama  poput radija, klime, 3D navigacije, podešavanje vozila, telefona i mobilnih aplikacija. 

Šta se nalazi ispod haube novog francuskog SUV-a?

Novi Peugeot 3008 dolazi sa širokom paletom motora. Za ljubitelje benzinskih motora na raspolaganju su 1.2 turbo Puretech motor od 130 KS, koji je dobitnik nagrade Engine of the year dve godine za redom. Takođe, tu su i 1.6 THP sa 165 KS uparen sa automatskim i manuelnim menjačem

Blue HDI dizel motori imaju tri predstavnika – 1.6 Hdi sa 120 KS sa manuelnim i automatskim menjačem, dok dvolitarski agregat dolazi u verzijama od 150 i 180 konjskih snaga.

Osim konvencionalnih motora, novi Peugeot 3008 dolazi u snažnoj Hybrid4 300 verziji, koja koristi benzinski motor od 200 KS i dva elektromotora. Ukupna snaga sistema iznosi čak 300 KS.

Da li želite da prodate automobil?

Mi smo sigurni da će Peugeot 3008 otvoriti novo poglavlje kompanije Peugeot i prevazići prodaju svog prethodnika. Peugeot je rado viđen polovnjak u našoj agenciji za otkup automobila, stoga nas kontaktirajte, a mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaše vozilo. 

Nemamo posebne kriterijume, već otkupljujemo sve što prodajete!

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem