Otkup vozila

Osnovna svrha vozila je da preveze osobe iz jedne tačke u drugu bilo koje da je vrste. Dok je osnovna svrha za otkup polovnih vozila i uopšte otkup vozila da vozila postoje i da ima voljnih da ih otkupe. Bilo gde u Srbiji kada je reč o otkupu vozila pa isto tako i za otkup polovnih vozila svih vrsta u Beogradu.

otkup vozila Beograd

Međutim kako se razvijala automobilska industrija tako su i vozila počela da osim ove osnovne dobiju i veliki broj drugih sporednih funkcija, koje iako možda nisu najvažnije ipak su veoma bitne prilikom izbora pravog vozila za sebe. Sa razvojem industrije, povećavale su se i mogućnosti izbora kada je reč o izboru tog pravog automobila. Od toga koliko će sedišta da ima, koliko vrata, koliko zaštitnih jastuka (tzv. airbagova), zavisi i to koliko će potencijalnih zainteresovanih biti za taj automobil.

Preferencije su individualne. Neko voli brza vozila neko pak želi sigurnija i teža vozila, nekome je bitno da li je dizel motor ili benzinski a neko je za hibride, takođe bitan je i sam dizajn, prostranost, veličina, boja i još mnogo toga kada se govori o automobilima i otkup vozila. Međutim ipak svaki put, uz dovoljno strpljenja i stručnu pomoć, svaki klijent uspeva da pronađe svog ljubimca na četiri točka. Otkup polovnih vozila zavisi dosta od strpljenja.

Prva stvar oko koje se odlučuje pri kupovini vozila, ipak je ta da li je vozilo polovano ili novo. I dok neki najradije biraju da odu u salon i kupe znatno skuplji automobil, ali sa sigurnošću znaju da nije ranije imao vlasnika, dotle postoje i oni koji uživaju da vrše otkup korišćenih vozila kao što to činimo i mi u agenciji za otkup vozila svih vrsta, od malih automobila, starih auta pa sve do džipova, kombija i drugih vrsta vozila. Pravi automobilski znalci se ne ustručavaju da odlaze na mesta za otkup i prodaju polovnih vozila, i da se tamo satima raspitaju kakvi sve automobili postoje i u kakvim stanjima. Svako ko misli da prođe povoljnije, a da pri tom ne izgubi na kvalitetu vozila odluči se za kupovinu polovnog vozila jer veliki izbor ovakvih automobila omogućava da se pronađe odgovarajući i najbolje vozila bez imalo muke.

Kod otkup polovnih vozila najbitnije je ustanoviti u kakvom su stanju delovi, poput motora i uopšteno limarije, pošto su često vozila havarisana pa je otkup usmeren za otkup havarisanih automobila i vozila za otpad i reciklažu gde više neće biti u upotrebi. Takođe bitno je i koliko je staro vozilo, ali i kolika je kilometraža pređena u ovom vozilu. Od ova tri faktora znatno zavisi i cena, ali ono što je bitnije oni govore o kvalitetu vozila i potencijalnim budućim kvarovima. Pri izboru je bitan i faktor kubikaže tj. snage ali i marke automobila:

 • Pežo,
 • Alfa Romeo,
 • Zastava,
 • Volvo,
 • BMW,
 • Škoda,
 • Opel,
 • Jaguar,
 • Nisan,
 • Fiat,
 • Honda,
 • Ford,
 • Dacia i mnoge druge marke vozila za otkup.

Svaka marka vozila ima izgrađen sopstveni imidž, koji je ljubiteljima veoma poznat. Upravo zbog izgrađenog imidža postoje strastveni obožaaoci određenih marki, koji ne pristaju ni na jednu drugu osim na svoju omiljenu marku.

Ipak kod polovnih vozila za otkup jednako su bitne i karakteristike koje se gledaju i novom salonskom vozilu. Iako se manje raspravlja o dizajnu vozila, on je izuzetno bitan i za estetiku, ali i zbog praktičnih razloga. Za urbane, koji se svakodnevno kreću po uskim uličicama, gužvi, u stalnoj su potrazi za parking mesta, najpraktičnije rešenje su manja vozila, koji lakše i bolje startuju npr. motori.

Brzim tipovima, koji vole brzu i sigurnu vožnju, najviše odgovaraju takođe manji, ali i niski sportski automobili. Za porodične tipove, pogotovo one koji često putuju najpoželjniji su karavani sa prostranim prtljažnikom. Džipovi su omiljeni kod osoba koje voze po brdovitim krajevima, koji vole vožnju po prirodi, mestima gde nema asfaltiranih staza, jer ovaj tip vozila pruža veliku stabilnost i sigurnost pri vožnji pa je i otkup vozila idealan za to. Kabriolete preferiraju hedonisti koji žele u potpunosti da uživaju u vožnji svim čulima, a koji voze u predelima u kojima je veći broj dana sunčano i toplo vreme. Za elegantnije osobe koje vole udobnost i prostranost u samom vozilu izbor je samo jedan – limuzina.

Limuzine su najčešći izbor od svih drugih tipova vozila. Širok je spektar onih vozila koji spadaju u ovaj tip, ali kako je i najpraktičniji i ima najširu moguću primenu, odgovara svim uslovima i svim predelima, kako je zlatna sredina svih tipova, zato je i najbiraniji automobil. Ako ga već posedujete ne treba da brinete jer će te ga lako prodati, a ukoliko kupujete polovno vozilo, limuzina svakako neće biti loš izbor za Vas.