Peugeot 208 dobija inovativne reljefne boje

peugeot-208

Auto industrija je u procesu konstantog napredovanja, čemu najviše doprinosi razvoj inovativnih tehnologija. Auto kompanije ne biraju načine da privuku nove kupce za svoje modele, a posebno je aktuelno nadmetanje u uvođenju novih tehnologija. Razvojem tehnologije farbanja proizvođači su dobili mogućnost upotrebe specijalnih boja, koje se uglavnom prodaju opciono po izuzetno povoljnim cenama a koje doprinose za otkup polovnih automobila.

Najveću popularnost trenutno imaju mat boje, kojima su najpre, iz praktičnih razloga, farbana vojna vozila, da bi se vremenom njihova upotreba proširila i na sva druga vozila. Danas većina proizvođača pruža kupcima opcionu mogućnost kupovine automobila koji imaju fabričku mat boju. Ovih dana je Peugeot preduhitrio konkurenciju i najavio prodaju restilizovanog modela Peugeot 208, pri čemu će kupcima opciono ponuditi automobile ofarbane specijalnom mat bojom. Tim inženjera francuskog auto giganta je više od 4 godine predano radio na razvoju tehnologije farbanja automobila u specijalnu mat boju sa teksturom, koja osim estetskog značaja ima i zaštitnu funkciju, trajnija je i otpornija na habanje. Kada dolazi do havarisanja automobila, neretko se događa je potrebno vršiti otkup automobila na kilo, a tada definitivno strada i farba. No to je priča za neki drugi trenutak.

Nova tehnologija farbanja koristi unapređenu mat boju koja se razlikuje od klasičnih mat boja ili jeftinije mat folije. Naime, reč je o reljefnoj boji, teksturi koju možemo osetiti dodirom, napravljenoj tako da vrši reflektovanje svetlosti, pa krivine i zaobljenja na eksterijeru automobila nisu prikriveni nego naglašeni kao klasične boje. Tokom procesa farbanja automobila najpre se nanose antikorozivna zaštita i osnovna boja, potpuno isto kao kod metalik boja, a invovacije su uvedene pri nanošenju završnog sloja. Posebna tehnika lakiranja sa specijalnim lakom u čijem sastavu se nalaze čestice silike dolazi do formiranja poliamidnih mikro balončića. Ovakvim postupkom dobija se mat efekat koga karakterišu veća otpornost na spoljne faktore i znatno jednostavnije održavanje u odnosu na standardne mat boje. Pored toga, automobil sa ovakvom farbom znatno bolje podnosi stalna pranja pod visokim vodenim pritiskom, ali i pranja u mašini sa četkama. Najzad, iz Peugeot-a naglašavaju da će inovativne mat boje imati isti vek trajana kao i sam automobil.

Redizajnirani Peugeot 208 pojaviće se u prodaji juna ove godine, a kupcima će se opciono uz doplatu nuditi dve specijalne mat boje – Ice Gray i Ice Silver. Oni koji žele automobil ofarban ovakvom mat bojom doplaćivaće oko 800 evra, dakle isto kao i za perl boje, odnosno 180 do 200 evra više od metalik boje.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem