Novi BMW serije 3 spreman za Pariski sajam

Kompanija BMW se priprema za prikazivanje novog modela svog najvažnijeg automobila u poslednjoj deceniji. Sedma generacija serije 3 je zakazana za Pariski sajam automobila u septembru i u salonima širom sveta se očekuje početkom sledeće godine.

Prema svemu onome što je predstavljeno do sada, videli smo da se radi o automobilu koji će žestoko napraviti konkurenciju Mercedesu C klase. Prelazak na novu CLAR platformu BMW-a koju koristi veća serija 5 i X3, omogućila je ovom automobilu da novi pogoni i motori budu smešteni ispod haube.

Najvažnije unapređenje je potpuno električna verzija, koja će biti postavljena na istu platforma i nosiće ime i4. Prema najavama, ovaj automobil se može očekivati tokom 2020. godine i imaće električni domet od približno 600km.

Pre nego što se to desi, dve hibridne varijante će biti predstavljene kupcima. Prva je 325e koja će deliti pogon sa MINI Countryman PHEV modelom, koji proizvodi 148KS iz benzinskog motora i 110KS iz električnog motora.

Pretpostavlja se da će drugi još snažniji hibridni model biti 330e koji će koristit dvolitarski turbo i električni motor koji će razvijati oko 280KS. Ovi hibridni modeli će biti opremljeni i novom tehnologijom punjenja koja će biti korišćena u novom i većem modelu 530e. Naravno, hibridni modeli će i dalje biti u drugom planu jer benzinski i dizel motori i dalje biti interesantniji kupcima.

Što se tiče benzinskih motora, model 318i će imati 1.5 litarski trocilindrični motor dok dvolitarski turbo u modelima 320i i 330i imati snagu od 190 odnosno 260KS.

Svi dizel motori će imati zapreminu od 2 litra i četiri cilindra koji će razvijati od 150 do 230KS. Slabiji dizel motori će raditi u paru sa šestostepeni manuelnim menjačem, dok će osmostepeni automatik biti standardan na jačim verzijama ovog motora. BMW xDrive pogon na sva četiri točka će biti dostupni kao izbor na svim varijantama ovog automobila.

Ono što znamo je da novi model neće pretrpeti velike promene u dizajnu. Nove oštrije linije, farovi i rešetka hladnjaka će biti novine koje će dosta osvežiti izgled ovog automobila. Ono što je BMW-u najvažnije je da očuva prodaju ovog automobila koji predstavlja najprodavaniji model ovog proizvođača.

BMW serije 3 će porasti jako malo u dužinu i širinu, ali neće biti velikih promena u prtljažnom prostoru ili prostoru za putnike. Svojim oštrijim ivicama i dizajnom dizajneri su uštedeli 30 do 40 kg težine ovog automobila.

Novi M3 model se ne može očekivati pre 2020. godine, ali ono što možemo očekivati da će biti upotrebljen pogon na sva četiri točka po prvi put u istoriji ovog modela. Motor od 3 litra twin turbo sa 6 cilindara, razvijaće snagu od oko 460KS što je za 30KS više od trenutnog modela.

Mi vršimo otkup automobila BMW svih vrsta i tipova po najpovoljnijim cenama.  Kontaktirajte nas kako bi na jako brz način izvršili otkup vašeg automobila po najpovoljnijoj ceni na tržištu.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem