BMW predstavlja novu seriju električnih SUV vozila 

Volan od bmw automobila

BMW iNext je električni SUV model sa naprednim, autonomnim sistemom, koji će biti premijerno prikazan 11. novembra i predstavljaće prvi korak ove kompanije ka tranziciji na proizvodnju elektronskih vozila. 

Novo vozilo će funkcionisati po poptuno novoj platformi za koju se smatra da će se koristiti na svim BMW vozilima u budućnosti. Iako je, po dimenzijama, sličan modelu X5, zvaničnici BMW-a su izjavili da ovo vozilo predstavlja i “flegšip” model nove generacije “i” koja će biti puštena u prodaju od 2021. godine. 

Ista platforma za vozila sa različitim motorima 

Testiranje BMW iNext modela se odvijalo u gradu Arjeplogu u Švedskoj, a neke od karakteristika se u velikoj meri razlikuju od onih koje su bile najavljene za ovaj model u 2018. godini. Zadnja vrata koja se otvaraju u suprotnom smeru, zamenjena su regularnim vratima, a dodati su veći B stubovi. 

Sledeće iNext vozilo će biti napravljeno u BMW-ovoj Dingolfing fabrici u Nemačkoj u 2021. godini, a to će biti prvi auto ovog proizvođača koji će koristiti novu platformu čija je glavna odlika mogućnost proizvodnje konvencionalnih vozila sa SUS motorima, vozila na hibridni pogon i električnih vozi na istoj liniji produkcije.

BMW će sve svoje buduće modele proizvoditi na jednoj od dve postojeće platforme koje imaju na raspolaganju. Prema različitim informacijama, jedna platforma će se koristiti za vozila sa prednjim pogonom, dok će se druga koristiti za vozila koji imaju pogon na sva četiri točka

Autonomna vožnja dostupna već od 2021. godine 

Logo bmw-a na haubi automobila

Novi dizajn će takođe biti opremljen sa novom “autonomnom” tehnologijom koja će, u jednom trenutku, nuditi i autonomiju petog nivoa što podrazumeva mogućnost kretanja vozila bez vozača. BMW iNext, kao prvi model, će biti opremljen sa nivoom autonomije trećeg nivoa koja omogućava polu-samostalnu vožnju na autoputu do 130 km/h.

Četvrti i peti nivo autonomije kreću sa test fazom u 2021. godini. Četvrti nivo autonomije podrazumeva slobodu autonomnog kretanja vozila bez vozača u u urbanim sredinama poput gradova i prigradskih naselja, dok će autonomija petog nivoa podrazumevati mogućstvo putovanja do različitih destinacija pri brzini od čak 70 km/h. 

Otkup polovnih automobila svih vrsta i modela

Ukoliko vi imate neko polovno vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, bilo da je reč o otkupu na teritoriji Beograda ili nekom drugom gradu u Srbiji. Vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem