Nissanov plan da hibridni automobili budu jeftini kao automobili na benzin do 2026.

Nissan ima za cilj da smanji proizvodne troškove elektrificiranih pogonskih agregata za značajnih 30% do 2026. godine. Japanski proizvođač automobila teži da razvije pristupačni standard za pogonski sistem koji bi se mogao ekonomičnije replicirati, čime bi električna vozila i hibridni automobili bili konkurentniji u odnosu na njihove benzinske pandane.

Metalik sivi Nissan auto

Kako će Nissan ovo da sprovede?

Nissan je razvio modularni sistem pod nazivom “X-in-1”, koji omogućava efikasnu proizvodnju osnovnih komponenti za električna i hibridna vozila. Ovaj pristup koji štedi troškove može se prilagoditi prema specifičnom modelu i zahtevima za snagom dizajna vozila. 

Održavanjem doslednih proizvodnih metoda, pogonski sklop se može sastaviti na istoj proizvodnoj liniji, čime se smanjuju režijski troškovi proizvodnje i doprinosi ukupnoj pristupačnosti elektrificiranih vozila.

Nissan je već proizveo 3-u-1 prototip pogonskog sklopa za električna vozila, koji modularizira motor, inverter i reduktor. Proizvođač automobila takođe planira 5-u-1 prototip koji uključuje generator i pojačivač za hibridne modele. Strategija uključuje korišćenje osnovnih komponenti i pričvršćivanje dodatnih delova na pametan, unapred planiran način, omogućavajući besprekornu integraciju različitih konfiguracija pogonskog sklopa.

I težina samog vozila će biti manja

Pored ovih inovacija, Nissan nastoji da dodatno smanji veličinu, težinu i oslanja se na retke materijale za svaku jedinicu. Smanjenjem veličine i težine pojedinačnih komponenti, kompanija se nada da će postići značajne uštede uz održavanje performansi i efikasnosti. 

Ove optimizacije će takođe doprineti smanjenju težine vozila, što potencijalno dovodi do poboljšane efikasnosti goriva i dinamike vožnje. Manje, lakše komponente bi takođe mogle da obezbede proizvođačima automobila povećanu fleksibilnost dizajna, omogućavajući im da stvore prostraniju unutrašnjost i ponude dodatne karakteristike u vozilu.

Da li i vi želite hibridno ili električno vozilo?

Ukoliko ste zainteresovani za prodaju svog starog automobila, ceo proces možete učiniti kraćim ali i prijatnijim ukoliko se oslonite na našu agenciju za otkup automobila.

Ne samo da nudimo najpovoljnije cene otkupa, već se trudimo da saradnja bude što efikasnija! Kontaktirajte nas ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite da saznate neku informaciju, rado ćemo odgovoriti na vaš upit!

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem