Mark Markez vodi posle prve 3 runde u MotoGP 2016 sezoni

Ovogodišnji MotoGP 2016 postaje sve zanimljiviji i zanimljiviji a glavni razlog za to je definitivno najveća zvezda Moto GP trka u poslednjih nekoliko godina, mladi motociklista Mark Markez. Mark Markez se trenutno nalazi na vodećoj poziciji nakon 3 prve runde, a ispred tri člana tima Yamaha i svog savozača iz tima Honda, Danija Pedrose. MotoGP i uopšte trke motora su ponovo počele da raduju ljubitelje dvotočkaša tj. motora, i to od 20. marta, trkom u Kataru.

Nakon nekoliko poslednjih / prvih pobeda u novoj sezoni moto trka MotoGP, i četvrtom uzastopnom pobedom na Grand Priju Amerike u poslednje četiri godine, Mark Markez još drži prvu poziciju na tabeli Moto GP 2016 godine. Prva moto trka sezone u Kataru je pripala suparniku iz Yamaha tima, prošlogodišnjem šampionu Horhe Lorencu, da bi sledeće dve MotoGP trke, u Argentini i Americi, osvojio mlađani Marc Marquez. Poslednja MotoGP trka u Ostinu u Americi je bila vrlo zanimljiva, s obzirom na to da joj je prethodio neočekivani pad sa motora Horhea Lorenca, tokom zagrevanja, da bi ista sudbina zadesila legendu MotoGP-a, Valentino Rossi-ja koji je u trećem krugu ispao na drugom skretanju, time učinivši da po prvi put ne uhvati neku od prvih 5 pozicija u poslednjih 25 MotoGP trka.

 

Prvih pet pozicija na tabeli, nakon prve 3 runde MotoGP 2016. zaključno sa 10. aprilom su:

  1. Mark Markes (Honda) – 66 poena;
  2. Horhe Lorenco (Yamaha) – 45 poena;
  3. Valentino Rossi(Yamaha) – 33 poena;
  4. Pol Espargaro (Yamaha) – 28 poena;
  5. Dani Pedrosa (Honda) – 27 poena;

Kao što se može videti, veseli mladi Španac, Mark Markes, ponovo pretenduje na titulu, učinivši još jednom Špance apsolutnim kraljevima ovog sporta, koji izaziva adrenalin velikog broja ljubitelja motora širom sveta, svake godine. Trke motocikala su nešto posebno, a pogotovo kada je u pitanju MotoGP, kao simbol vrsnih trkača.

Ne događa se tako često u svetu moto trka da se pojave mladi vunderkidovi koji će očas posla preuzeti ulogu vodećih vozača i takmičara. Ipak, te 2013. godine se desilo čudo od talenta zvano Marc Marquez koji je u svojoj prvoj Moto GP sezoni, sa svega 20 godina, uzeo titulu i oborio sve sa nogu. Mark Markes i dalje nastavlja da oduševljava, pa i na početku Moto GP 2016 sezone, nakon male pauze 2015. kada je titulu uzeo Horhe Lorenco.

Ovaj mladi vozač motora je na tako jednostavan način, čini se barem tako, stigao do vrha Moto GP elite, već 3-4 godine zadržavši svoje mesto pretendenta za titulu, ako ne i samog šampiona. Nije mala stvar postići to sa svojih 20ak godina, pored legendi kao što su Valentino Rossi, Horhe Lorenzo ili Dani Pedrosa.

Čekamo nestrpljivo nastavak lova na MotoGP svetsku titulu, a prva sledeća stanica je Španija i grad Jerez de la Frontera, gde se održava četvrta MotoGP trka 24. aprila, pred sam uskrs. Uživajte u toj nedelji, a pratićemo dalje rezultate i razvoj događaja u svetu motora.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem