Razmislite dobro pre kupovine „Honda“ automobila

Stvari koje treba svakako razmotriti prilikom kupovine jeftine varijante gradskog automobila marke „Honda uključuju i one osnovne. Mada je „Honda“ jedna od boljih varijanti manjih automobila, treba razmotriti i druge marke, poput manjih, gradskih modela marke „Mercedes“ ili „Toyota“.

Vrlo je važno da razmotrite osnovne performanse, poput:

  • preglednosti,
  • prostora za vozača i ostale putnike,
  • sposobnost skretanja vozila i slično.

Takođe, bilo bi vrlo dobro da zakažete test vožnju i da se sami uverite u kvalitet i performanse nekog od ovih modela.

Nekada je kompanija „Honda“ bila više orjentisana prema trkačkim automobilima. Nakon lansiranja ovog modela usledili su njegovi naslednici, a s proleća 2014. se očekuje najnoviji model „Honda Jazz“ – a.

Gotovo svi modeli ovog proizvođača su okrenuti prema praktičnosti i uglavnom su vrlo laki za upravljanje pa su zato i popularni za otkup polovnih automobila. Zato ne čudi činjenica što ovaj model beleži značajan porast u prodaji širom sveta.

Kada se ovaj model pojavio na tržištu osvoji je model „Automobil godine“, a pretio je da zaseni i modele „Toyota“, pa čak i „Mercedes“ A klase, koji se pokazao kao jedan od boljih gradskih automobila. U više navrata se našao na samom vrhu liste najprodavanijih modela u celom svetu.

Ono što je posebno zanimljivo kod ovog modela jeste njegov dizajn. Reč je o automobilu niže klase, sa dozom sportske elegancije koja je uvek tražena na tržištu za otkup polovnih automobila a posebno u Beogradu.

Ali, ukoliko niste u mogućnosti da kupite novi model ovog automobila, kod ovlašćenog dilera ili u predstavništvu, najbolje će biti da odabrani auto prethodno dobro proverite. Ukoliko je kupljen legalno, kod predstavnika ili ovlašćenog dilera, automobil mora posedovati svoj Identifikacioni broj, pomoću koga možete dobiti istoriju izveštaja i tako saznati šta je i da li je bilo šta rađeno na tom vozilu. Takođe, pomoću tog izveštaja ćete saznati i da li je merač pređenih kilometara na tom vozilu lažiran ili ne i slične detalje.

Od proizvođača „Toyota“ je stigao model „Vitz“, koji je poznat i kao „Yaris“. Reč je o još jednom modelu malog, gradskog auta, sa prilično dobrim performansama. Ukoliko tražite kvalite i pouzdanost, onda je ovo svakako dobar izbor. Što se cene tiče, ovo je jedan od povoljnijih modela u svojoj klasi.

Iako je model „Honda“ mnogo popularniji, to naravno ne znači i da je bolji. Sve zavisi od toga šta je vama potrebno. Na osnovu toga ćete svakako znati koji je model bolji za vas.

U svakom slučaju, pre nego što se odlučite za kupovinu bilo kog od navedenih modela, najvažnije je da za odrđenu cenu koju ste spremni da platite, dobijete što više. A da biste to postigli, važno je da posedujete prave informacije. Njih ćete najlakše pronaći na internetu. Postoje razni sajtovi i forumi, na kojima korisnici iskazuju svoje mišljenje o nekom modelu automobila. Svakako pravi put je da posetite salon automobila ovlašćenog predstavnika ili dilera i zakažete test vožnju. Tako ćete steći potpuni utisak o svakom od ovih modela.

Tek nakon test vožnje i eventualno veštačkog sudara možete da počnete da odlučujete koji ćete model izabrati.

I savet za kraj: nemojte da žurite sa odlukom, jer bi taj automobil trebalo da vozite još dugi niz godina.

2