Da li stiže novi Mazdin sportski model?

U Japanskom patentnom zavodu sredinom oktobra prošle godine zavedena je Mazdina prijava oznake “MX-6” koju bi, kako se nadaju ljubitelji ovog brenda, u budućnosti mogao da ponese neki novi sportski kupe.

automobil mazda 3 crveni

Zaljubljenici u visokoperformansne Mazdine automobile bili su razočarani kada je ovaj japanski proizvođač nedavno najavio da nema u planu “hot hatch” zasnovan na novoj Mazda “trojci”, ali ni novu generaciju sportskog automobila sa rotacionim motorom iz RX familije.

Da li postoji nada da će, ipak, stići nova sportska Mazda?

Ipak, kako prenose pojedini mediji, nada da će biti napravljena neka nova sportska Mazda još tinja s obzirom na to da je u oktobru ova kompanija u Japanu zaštitila oznaku “MX-6”.

Registracija imena ne mora obavezno da znači da proizvođač trenutno razmišlja o razvoju jednog takvog automobila, ali svakako ostavlja mogućnost da u doglednoj budućnosti ipak lansira novog “sportistu” sa pomenutom oznakom.

Ako do realizacije Mazde MX-6 i dođe, jedno je sigurno – taj automobil neće biti pogonjen rotacionim motorom. Naime, iako japanski proizvođač planira da vrati u upotrebu rotacioni motor, on će biti koriščen samo kao generator električne energije za buduća vozila na struju koja će pokretati elektromotor.

Šta je prethodno najavljeno na sajmu automobila u Los Anđelesu?

Mazda je krajem prošle godine na sajmu automobila u Los Anđelesu predstavila novu generaciju Mazde 3, koje pogoni novi benzinski agregat koji radi na principu dizelaša. Tom prilikom, direktor Mazde Akira Marumoto je istakao da će se japanski proizvođač fokusirati na unapređenje kvaliteta, komfora i uglađenosti kako bi ponudili jeftiniju alternativu za evropske premijum proizvođače.

Iako je najavila verziju sa pogonom na sva četiri točka i manuelnim menjačem, ljubitelje performansi ostali su razočarani jer u planu nije MPS verzija. Mazda, kako su tada naveli, nije zainteresovana za pravljenje “hot-hečbek” varijante kao konkurenta Hondi Civic Type-R, Golfu GTI, Ford Focusu RS i ostalim sportskim kompaktima.

Ukoliko vi imate neki stariji Mazdin polovni model obratite se nama i mi ćemo rado otkupiti vaše vozilo bilo da je u voznom ili havarisanom stanju.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem