Lexus je najavio veliki broj automobila u cilju potpunog zaokreta ka elektrifikaciji

ključevi automobila LexusNakon velikog broja kritika, iz kompanije Toyota stigla je potpuno nova strategija za proizvodnju električnih vozila u cilju kompletne elektrifikacije svih Lexus modela do 2035. godine.

Lexus je ogranak kompanije Toyota, čiji je predsednik Akio Tojoda potvrdio navode za proizvodnjom nekoliko razičitih, potpuno električnih modela.

Koje modele možemo očekivati na tržištu u periodu pred nama?

U skladu sa najavama, na konferenciji za štampu održanoj decembra 2021. godine, gospodin Tojoda je predstavio nekoliko osnovnih koncepata kao osnovu za buduće modele pod nazivom Lexus.

Jedan od predstavnika nove generacije nedavno je otkriven i predstavlja prvi potpuno električni crossover pod nazivom RZ 450e, koji će biti dostupan već sledeće godine u celom svetu uključujući i SAD-e.

Električni super automobil

Najavljeno je da će automobil pod nazivom Lexus LC imati mogućnost ubrzanja 0-100 km/h u opsegu od 2 sekunde, sa baterijom kapaciteta za 692 kilometara zahvaljujući kvalitetnoj tehnologiji izrade.

Automobil će imati agresivan sportski dizajn, sa izraženom dinamičnošću tokom vožnje.  

prikaz enterijera automobila Lexus

Električni terenac

Iako na pomenutoj konferenciji za štampu iz decembra nije potvređno ime terenca, čini se da će u skladu sa najavljenom strategijom proizvodnje i imenovanjem modela imati slovo Z (Zero) na kraju svog imena.

Čini se da će biti nešto veći nego model RZ 450e, sa robusnijim dizajnom i spoljašnjim izgledom.

Kompaktna limuzina

Na konferenciji je potvrđeno da će u budućnosti više pažnje biti usmereno ka potrebama potrošača u odnosu na podneblje gde žive. Zbog toga je najavljen model u vidu kompaktne limuzine, specijalno namenjen za tržište Evrope. 

Konkurencija kompaktinih manjih vozila je u Evropi velika zbog nemačkih konkurenata, stoga će i trka za prevlast biti teška, kako su najavili čelnici kompanije Toyota.

Najavljeni planovi biće sprovedeni u narednim godinama, sa ciljem da do 2035. godine vozila brenda Lexus postanu isključivo električna. Nadamo se da će skaldno razvoju tržišta pomenuti automobili doći i kod nas, gde se vozači za sada odlučuju najviše za vozila srednje klase, mahom polovna.

Da li prodajete polovno vozilo?

Otkup automobila je česta pojava na našem tržištu i nešto čime se naša firma profesionalno bavi dugi niz godina.

Kontaktirajte nas ukoliko imate bilo šta za prodaju, dok ćete novac dobiti na ruke, nakon naše besplatne procene vrednosti automobila.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem