Električni motori su budućnost, a srpski “Orso” je prevoz do nje

Iako predstavljen kao ideja i prototip elektroautomobila još pre desetak godina, električni automobil Orso, srpske kompanije IEEG iz Stare Pazove, je bio jedna od najboljih stvari koje ste mogli da pogledate za ovogodišnji Sajam automobila u Beogradu. Ako su električni motori budućnost automobilske industrije, onda je električni automobil “Orso” i njegov električni motor proizveden u Srbiji, naše prevozno sredstvo do te budućnosti!

Sajam automobila u Beogradu 2016. godine se danas završava, a ono što je bilo jasno odmah na početku, jeste to da je sajam bio prilika da se pogleda veliki broj automobilskih premijera, najava i dostignuća. Upravo jedno od njih, kao verovatno najsvetlija tačka, jeste proizvodnja električnih motora i domaćeg “Orso” vozila u Srbiji. Naime, kao što je rečeno, firma IEEG iz Stare Pazove, koja postoji 15ak godina, uspešno zapošljava brojne stručnjake iz oblasti proizvodnje pomenutih elektro motora, čiste energije i, a njihovi poduhvati sigurno grabe ka svetskom uspehu.

Na putu ka proizvodnji kvalitetnog i ekonomičnog elektro vozila, domaća kompanija IEEG sarađuje sa nemačkim institutom IFAS, sa kojom usko sarađuje na daljem razvijanju baterija za pogonsko pokretnje elektromotora. Ovaj automobil će se kretati na “pulsni motor”, koji je i predstavljen na ovogodišnjem sajmu, a koji predstavlja veliki iskorak kada su u pitanju elektromotori, pošto skoro duplo povećava izdrživost automobila, sa istim energetskim resursima.

Kako bi se prepoznala vrednost ove kompanije i onoga što ona izučava u Staroj Pazovi, a što nas priprema za budućnost, kako Srbije, tako i celog sveta u oblasti automobila i zaštite životne sredine, Privredna komora Srbije je zajedno sa Institutom eko-privrede, organizovala ovu prezentaciju na Bg Car Show-u ove godine. Međutim, čak i kada se događa nešto dobro, i ulaže u nove tehnologije i to upravo u Srbiji, Srbija ume i biti prepreka.

Paralelno uz razvoj automobila, koji prati razvijanje tehnologije elektromotora, skrenuta je pažnja i na neophodnost pravne regulacije i donošenja novih zakona, koji će se ticati električnih automobila. Najveći nedostatak, koji automatski protivreči naporima za njihovu proizvodnju, između ostalih i električnog automobila Orso, jeste upravo nedostatak regulative na ovom polju, o kom dovoljno govori činjenica da ne postoji nijedan zakon koji se tiče elektro vozila. Tu činjenicu naravno dalje prati i nepostojanje ni jedne stanice za punjenje električnih automobila.

U svakom slučaju, ovo će se sigurno menjati u budućnosti, jer osim što predstavja način zaštite životne sredine, ono predstavlja i mogućnost za stavljanje Srbije na svetsku automobilsku mapu. Ako se sve nastavi ovim, uspešnim ritmom razvoja, ne bi trebalo da Vas čudi ako uskoro budete mogli da vidite električna vozila uz ostale vrste automobila kada su u pitanju oglasi za otkup polovnih automobila.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem