Direktor Renoa smatra da su svi evropski brendovi okončali razvoj novih motora sa unutrašnjim sagorevanjem

Luca de Meo, glavni izvršni direktor Renoa izjavio je kako sav novac evropskih brendova trenutno odlazi na tehnologije izrade električnih motora i motora na vodonik.

Budućnost motora sa unutrašnjim sagorevanjem

Izjava generalnog direktora Reno Grupe  može zvučati šokantno, ali proizvođači automobila su se očigledno udaljili od razvijanja novih motora sa unutrašnjim sagorevanjem od nule.

Određeni motori sa unutrašnjim sagorevanjem koji su dostupni danas biće povučeni tokom narednih  godina, dok će preostali biti ažurirani kako bi zadovoljili euro 7 propise. Najugroženiji su motori na dizel i benzin koji će nestati među prvima

Iako bi zabrana prodaje novih automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem mogla biti usvojena, u Evropskoj uniji se neće primenjivati do 2035. 

Međutim, mnoge kompanije su već objavile planove da pređu na potpuno električni pogon mnogo pre sredine sledeće decenije. Jaguar će se oprostiti od SUS-a već 2025. godine, a Reno, Volvo, Ford iz Evrope, Bentli i Rols-Rojs će slediti njihov primer do 2030. godine. Za sedam godina, većina (ako ne i svi) Stellantis brendovi će napustiti benzinske i dizel motore.

Audi će lansirati samo električne automobile od 2026. i namerava da prekine proizvodnju SUS modela do 2033. Glavni rivali BMW i Mercedes su posvećeni prelasku na električne automobile čak i pre 2030. ako to postane obavezno na određenim tržištima u EU.

Postoji nada da će motor sa unutrašnjim sagorevanjem ipak opstati, jer bi sintetička goriva mogla postati alternativa. Luca de Meo je opisao e-goriva kao “vrstu rešenja za nišu”. Glavni čovek Reno Grupe je takođe rekao kako bi proizvodnja morala znatno da se poveća da bi se uspostavio jak lanac snabdevanja.

Kako da prodate svoj stari automobil kako biste kupili novi električni?

Ukoliko razmišljate o prodaji svog starog modela automobila, a ne želite da trošite vreme na oglašavanje i samostalnu prodaju – možemo vam ponuditi rešenje. Naša agencija za otkup automobila će vam ponuditi najpovoljnije cene i efikasan dogovor. Jednostavno nas možete kontaktirati putem online forme ili pozivom na broj telefona i dobiti sve potrebne informacije u kratom roku!

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem