Brabham BT62 – Superautomobil oživljava poznato ime

Ne želimo da zvučimo senzacionalistički o dolasku novog hiperautomobila sa neverovatnim performansama, ali deluje kao da dolaze sa svih strana u poslednje vreme. Poslednji u nizu oživljava poznato trkačko ime: upoznajte Brabham automotive BT62.

brabham bt62

 

Šta se očekuje?

BT62 ima postavljen agregat u centralnom delu vozila, 5.4 litarski V8 sa prirodnim usisnicima koji proizvodi 700 KS. Imajući u vidu da je težina automobila samo 972 kg, dobijamo informaciju da je odnos snaga-težina bolji nego kod McLaren Senna. Još jedna cifra koja zvuči neverovatno u svetu najbržih mašina jeste tvrdnja Brabhama da će BT62 imati više od 1200 kg aerodinamičkog prijanjanja.

Ako vam to zvuči kao da je reč o automobilu za stazu, a ne za ulicu, u pravu ste. BT62 nije legalan, već je reč o specijalnom izdanju za stazu, sa ambicijom da ostvari rezultat u šampionatima izdržljivosti. „Le Man je na nišanu”, rekao je Pol Birč, bivši inženjer Lotusa i Keterhama, koji je sada glavni inženjer u Brabhamu.

Kranji cilj je da naprave i legalnu verziju, zato ne treba da vas čude retrovizori i svetla.

Nisu želeli da otkriju ko je snabdevač motora, već da je reč o veoma modifikovanoj verziji postojećeg motora, ali svi sumnjamo na Ford. Znamo da će maksimalnih 700KS biti ostvareni na 7.400 obrataja, ali za sada nema podataka o performansama.

Svakako će biti brži od otkupljenih automobila koje vozimo nazad.

Ko je napravio novi superautomobil?

brabham bt62

Direktor Brabhama je Dejvid Brabham, uspešni vozač trkačkih automobila i pobednik trke Le Mana, a ujedno i najmlađi sin Džeka Brabhama, najuspešnijeg australijskog vozača svih vremena. Džek je osvojio tri šampionata F1, a imao je jedinstvenu čast da jednu od tih titula osvoji u automobilu koji je nosio njegovo ime.

Razvoj automobila je apočet pre dve godine, razlog iz kojeg je auto izbegao oči javnosti je australijski program za testiranje.

Planirano je 70 modela, ali je pitanje ko je spreman da izdvoji više od milion evra na automobil koji se može voziti samo na stazi, i to od proizvođača koji se nedavno probudio. Čak se Aston Martin borio da proda svojih 24 primeraka Vulcan-a…

Jedno je sigurno, automobil izgleda brutalno. Kao da su se Ford GT, Lamborghini Aventador i Koenigsegg Reggera našli u ljubavnom trouglu.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem