Automobili svetskih državnih činovnika

Neki automobili su napravljeni za velike stvari – drugi automobili svoju slavu zasluže vremenom

Prikaz zadnjeg desnog točka zelenog automobila Mercedes

Kada lideri velikih svetskih sila putuju, oni putuju sa stilom. Iz tog razloga smo se u ovom tekstu potrudili da vam predstavimo neke od najlepših, najluksuznijih i najpouzdanijih automobila koji su bili prevozna sredstva najpoznatijih istorijskih državnika svetskih sila. 

Zato, nastavite sa čitanjem ovog teksta kako biste ih i saznali. 

Mercedes-Benz 770K (1938)

Legendarni Mercedes-Benz 770K model se takođe naziv i “Grand” modelom, a njegov izgled potpuno opravdava ovaj nadimak. 

Pored limuzine, proizvodio se kabrio model ovog automobila, a veliki motor od 7.6 litara je bio zadužen za njegovo pokretanje. Prvu generaciju modela 770 su posedovali japanski car Hirohito kao i nemački car Vilhelm II. 

Druga generacija ovog vozila je klasifikovana pod nazivom W150 i otporna na metke, a ukupni tiraž ovih vozila je iznosio samo 88 automobila. Ovaj model je uzeo posebnu pažnju jer je bilo omiljeno vozilo nemačkog kancelara Adolfa Hitlera. 

Pored Adolfa Hitlera, ovaj automobil su posedovali i Bineto Musolini, Ion Antonesku i general Franko od Španije. 

Linkoln Kontinental (1961)

Linkon Kontinental je vrhunski automobil koji je postao veoma popular iz veoma tužnih razloga. Naime, u ovom automobilu se vozio 35. američki predsednik Džon F. Kenedi kada je na njega izvršen atentat od kojih rana je preminuo u Dalasu 1963. godine. 

Od ovog incidenta, predsednički automobili nisu smeli da budu kabrioleti, a svi su morali biti i otporni na metkove. 

Mercedes 600 Pullman (1964)

Mercedes 600 je bio standardan model koji se nalazio u slobodnoj prodaji u to vreme, međutim “Pullman” je bio dostupan isključivo ljudima koji su kontrolisali državne budžete. Mercedes 600 Pullman je dugačak  6,24 metra, a postoje modeli sa 4 i 9 mesta.

Među vlasnicima ovog vozila, nalaze se Papa, kralj Kenije, Sadam Husein, Robert Mugabe i joše mnogi drugi zvaničnici država iz tog vremena. 

Predsednički Kadilak (2018)

Američki predsednici su se odavno vozili u automobilima koji su napravljeni isključivo po njihovoj meri. Trenutno najnoviji model Kadilaka u Beloj Kući je model “Beast” što u prevodu znači Zver. 

Prikaz logoa automobila Kadilak na kožnoj pozadini

Kadilak Beast je težak oko 9 tona i veoma je dobro oklopljen. Otporan je metke, bombe i hemijski gas, dok se ostale komponente ovog automobila čuvaju kao poverljiva tajna. O kolikom nivou tajnosti je reč, govori nam i činjenica da 

Aurus Senat L700 (2018)

Aktuelni predsednik Rusije, Vladimir Putin, se lično pobrinuo za nastanak ovog automobila. Naime, on je zatražio od kompanije Aurus da napravi luksuznu limuzinu koja će biti superiornija od svih ostalih.

Zasluge za proizvodnju ovog automobila sa motoromod čak 860 KS nose Vladimir Putin i NAMI, a smatra se da je u proizvodnji vozila Aurus Senat L700 pomogao i Porše. 

Otkup polovnih automobila svih vrsta i modela

Ukoliko imate neko polovno vozilo na dizel, benzin ili metan koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup automobila. Bilo da je u pitanju pick up kamionet ili neka druga vrsta vozila, mi dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, bilo da je reč o otkupu na teritoriji Beograda ili nekom drugom gradu u Srbiji. Vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem