Čuveni američki Kadilak slavi 120 godina postojanja

Američki proizvođač automobila koji je napravio neke od najluksuznijih automobila 20. veka slav 120 godina postojanja. U to ime ćemo pregledati neke od najboljih modela koje je ova kompanija napravila. 

Kompanija Kadilak posluje kao ogranak američke General Motors kompanije i zadužena je za proizvodnju luksuznih automobila. Kadilak automobili su postali simbol pop kulture, naročito sredinom 20. veka pošto su bili omiljeni izbor mnogih svetskih zvezda kao što su Elvis Prisli, BB King, 

Prednji bočni prikaz automobila Kadilak parkiranog u prirodi

Kadilak je zvanično osnovan 1902. godine na temeljima firme koju je napravio Henri Ford 1901. ali ju je ubrzo nakon toga napustio zbog nesuglasica sa investitorima. Kompanija je dobila ime po francuskom istraživaču Antoanu de la Mot Kadilaku. 

U nastavku ćemo vam predstaviti neke od najpopularniji Kadilak modela, zato nastavite sa čitanjem ovog teksta kako biste ih i saznali. 

Kadilak Eldorado

Eldorado je definitivno najpopularniji model Kadilak vozila koji je ostavio dubok trag u pop kulturi. Proizvodio se od 1952 do 2002 godine i postao je simbol američkog sna i luksuznih kabrioleta. 

Eldorado predstavlja unapređenu verziju sa modernim dizajnom prethodnih Kadilak modela V-12 i V-16. Budući da je ovaj model predstavljao najluksuzniju opciju ovog proizvođača, dobio je i ime “Eldorado” po čuvenom mitološkom gradu koji je, prema legendi napravljen od suvog zlata, a model ovog vozila se nalazi i u rezidenciji Josipa Broza Tita na Brijunima. 

Vizual prednjeg dela Kadilak automobila zelene boje

Kadilak de Ville 

Kadilak de Ville je nastao isprva kao podvrsta serije 62. Međutim, 1949. godine, Kadilak je odlučio da pokrene zasebnu seriju pod ovim nazivom, pa je tako rođena čuvena de Ville serija koja je napravljena na platformi serije 60.

Kadilak de Ville pete generacije je bio omiljeni model legendarnih muzičara Elvisa Prislija i BB Kinga i mnogih drugih popularnih ličnosti, a njegov naziv de Ville u prevodu znači “od grada/gradski”. 

Ovaj model se proizvodio od 1958. pa sve do 2005. godine, a u tom vremenskom periodu je proizvedeno čak 8 generacija ovog vozila. 

Kadilak Eskalada

Kadilak Eskalada je luksuzni SUV model kojeg proizvod General Motors i koji je ujedno i prvi SUV model Kadilaka. Proizvodnja ovog vozila je započeta 1998. godine a proizvodi se i dan danas. Trenutno se proizvodi 4. generacija ovog vozila 

Reč “eskalada” po kojoj je ovaj model dobio ime označava srednjevekovnu ratnu taktiku zauzimanja utvrđenja pomoću ratne mašinerije.

Kadilak Serija 60

Definitivno najuticajnija serija Kadilakovih vozila na auto industriju je čuvena Serija 60. Pokrenuta je davne 1938. godine i u to vreme je stvarno predstavljala status simbola visoke klase. 

Nastala je kao naslednik prethodne Serije 70 koja je takođe uživala veliku popularnost. Specijalna Serija 60 je limuzina koja je imala najviše staklenih delova do sada što je bio simbol luksuza u to vreme.

Sam automobil je veoma prepoznatljiv, ali i veoma pouzdan, stabilan i brz. Njegovi vlasnici su uglavnom bili visoki oficiri i činovnici koje su svojim zaslugama u Drugom svetskom ratu postali pravi heroji. 

Otkup polovnih automobila svih vrsta i modela

Nažalost, Kadilak vozila nisu učestala pojava kod nas, a ukoliko ste vi vlasnik nekog od ovih vozila, slobodno se možete obratiti našoj agenciji za otkup automobila

A, ukoliko imate neko drugo polovno vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da nas kontaktirate. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, bilo da je reč o otkupu na teritoriji Beograda ili nekom drugom gradu u Srbiji. Vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem