Američke vlasti proširuju istragu nad Teslinim vozilima

Nacionalna administracija za bezbednost na putevima (NHTSA) najavila je da će ispitati 830.000 automobila kompanije Tesla. Ispitivanje će se obaviti u sve 4 linije modela – S, X, 3 i Y. Ovo je 11% više vozila nego što je prvobitno najavljeno.

Tesla automobil

Zašto se NHTSA odlučila za ovaj potez?

Analiza brojnih nesreća na putevima pokazala je određene obrasce u performansama Teslinih automobila. Cilj ispitivanja je da se utvrdi u kojoj meri autopilot i slični Tesla sistemi utiču na povećanje bezbednosnih rizika ponašanja.

Kada se gasi autopilot?

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask je izjavio da nesreće nisu krivica kompanije, jer autopilot nije aktivan pri sudaru. Dosadašnja istraživanja pokazala su da je u 16 slučajeva utvrđeno da se autopilot ugasio manje od sekunde pre prvog sudara.

To znači da vozač u tom trenutku, iako je po pravilu držao ruke za volanom, nije bio spreman na preuzimanje kontrole nad vozilom, već da bi to uradio je potrebno najmanje 8 sekundi. Svako povlačenje koje naloži NHTSA je zakonom obavezno i mora biti koordinirano sa vlastima.

Postavlja se pitanje da li je autopilot bezbedan za vožnju ili je ipak bolje držati se klasičnog načina upravljanja vozilom, a rezutati ovog istraživanja će na njega dati odgovor.

Volan tabla

Da li planirate da prodate stari autromobil?

Ukoliko želite da nabavite hibridni ili električni automobil, otkup automobila je najbolji način za pribavljanje sredstava. Pogodnost po kojoj se ističemo je besplatna procena vrednosti vašeg vozila i najpovoljnije cene na tržištu.

Kontaktirajte nas i u najkraćem vremenskom roku ćemo zakazati sastanak na željenoj lokaciji.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem