Bizarna krađa preko 100 Fiat 500 automobila u Rimu

Italijanska policija je upravo uhapsila tri osobe koje se sumnjiče da su ukrale preko 100 Fiatovih automobila od jedne kompanije za deljenje vozila. Ma koliko ovo neverovatno zvučalo i nemoguće, zaista se dogodilo. Ipak, ne odjednom. Evo kako je ukradeno više od 100 Fiat 500 automobila u Rimu.

Krađa preko 100 Fiat 500 automobila u Rimu

100 Fiat 500 automobila ukradeno za 6 meseci

Naime, danas je tokom policijske akcije uhapšeno 3 čoveka. Razlog je krađa preko 100 automobila u Rimu, koja se očigledno sistematski planirala i sprovela u proteklih 6 meseci. Dakle, nije u pitanju nekakva filmska akcija u kojoj je učestvovalo 100 vozača, ili par ljudi koji su oteli šlepere automobila, već sistemski organizovana akcija u kojoj su ukradeni automobili kompanije Enjoy.

Kako je ukradeno više od 100 novih crvenih Fića?

Policija pretpostavlja da se ova krađa odvila na neuobičajen način. Pretpostavka je da su uhapšeni koristili lažne naloge i podatke kako bi ušli u sistem deljenja vozila, nakon čega bi onesposobili GPS uređaj za praćenje vozila.

Nakon ovoga, kako italijanska policija saopštava za BBC, ukradeni automobili su prodavani za auto delove.

Da bi napravili lažne naloge, lopovi su koristili ukradene identitete i podatke kreditnih kartica, a nakon ulaska u sistem bi se vozom prevezli do Rima gde bi preuzeli tri automobila crvene boje, zatim bi onesposobili GPS i potom bi munjevitom brzinom otišli u Napulj.

Enjoy Rim aplikacija ukradeni Fiat 500 automobili

Neobična je činjenica da je kompanija Enijoy prijavila nestanak automobila tek nakon što je ukraden veliki broj istih. Ipak, policija je vrlo brzo organizovala istragu i pronašla je rastavljene Fiat 500 automobile za delove u hangaru u Napulju. Jedan od metoda za pronalazak automobila bila je instalacija drugog GPS uređaja kojim bi se pratili automobili.

Ipak, konačno rešenje slučaja je usledilo nakon otkrivanja identiteta onih koji su koristili lažne podatke o sebi.

Gubitak kompanije ENI (JOY) više od 1,5 milion €

Kako je naznačeno, firma ENJOY je izgubila preko 1,5 miliona evra, tokom krađe ovih 100-nak automobila marke Fiat, pošto su nove Fiće u zbiru koštale otprilike toliko.

Enjoy je inače projekat i firma koja se bavila pronalaskom prevoza za one kojma je potreban brzi prevoz od mesta do mesta, po izuzetno povoljnim cenama. Pretraga vozila se vodila putem mobilne aplikacije, pa je mnoge podsetila na Uber. Ipak, u pitanju je drugačija platforma i ideja, a zanimljiva je i činjenica da sada pri izboru jednog od pet gradova koji su u ponudi aplikacije, Rim kao glavni grad Italije, poseduje znatno manji broj automobila od recimo Milana.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem