Volkswagen prekinuo saradnju sa distributerom za Meksiko zbog nacističke propagande

Nemački proizvođač automobila iskazao je zabrinutost zbog koriščenja nacističke ikonografije od strane njihovog meksičkog distributera. Čelnici Volkswagena su izjavili da se strogo protive prikazivanju takvih slika u bilo kakvoj instituciji sa kojom sarađuju.

Zbog brze reakcije u ime svih žrtava nacističkog režima, Volkswagen je dobio pohvale od strane jevrejske aktivističke organizacije “Simon Vizental”.

VW je prekinuo saradnju sa meksičkim distributerom nakon što je objavljena promotivna fotografija stare Volkswagen “Bube” pored nacističkog vojnika u prostorijama pomenutog meksičkog distrubutera.

“Oštro se protivimo prikazuvanju ovakvih slika. One promovišu režim koji se zasnivao na mržnji i diskriminaciji u vremenskom periodu koji je na svu sreću prošao” izjavio je PR tim Volkswagena.

Društvene mreže kao inicijativni pokretač akcije

Cela kontroverza je pokrenuta kada je jedan posetilac gore pomenutog distributera podelio sliku na društvenim mrežama koja je prikazivala očiglednu nacističku propagandu u prostorijama jednog od distributera VW za Meksiko, pozivajući Volkswagen da se od njih udalji što pre.

Pre nego što je poruka uopšte stigla do VW-a, Simon Vizental centar je pozvao nemačkog proizvođača automobila da u potpunosti prekine svaki kontakt sa tim distributerom kako bi poslali jasnu poruku svojim klijentima da su okrenuli leđa svojim greškama iz prošlosti.

Mračna strana jednog od najpopularnijih automobila ikad

Čuvena Voklswagenova “Buba” ima prilično mračnu istoriju. Njen osnivač je Ferdinand Porše ali je napravljena pod pokroviteljstvom Adolfa Hitlera koji je smatrao bubu “narodnim vozilom”.

Dizajn “Bube”, jednog od najprodavanijih vozila na 4 točka ikad, bio je ponuđen i odbijen od strane mnogih proizvođača vozila iz zemalja Alijanse nakon završetka Drugog svetskog rata.

Igračka žutog buba automobila na stolu

Britanski oficir, Ivan Hirst je na kraju obezbedio široku proizvodnju ovog modela otkupivši dizajn i nacrte. Proizvodnja je pokrenuta u engleskom gradu Volfsburgu sa namerom da pruži veteranima jeftino i dostupno prevozno sredstvo.

Poštovanje za odgovornost

Volkswagen je od kraja Drugog svetskog rata do danas više puta odlikovan za aktivno suočavanje i odbacivanje svoje nacističke prošlosti a da su njihova dela glasnije od reči pokazao nam je i ovaj potez.

Volkswagen danas, ne samo da je jedan od vodećih proizvođača automobila već je i najodgovornija kompanija koja čvrsto stoji iza svojih odluka. Njihovi automobili su veoma popularni zbog svoje pozdanosti i izdržljivosti.

Ukoliko vam je potreban automobil sa takvim osobinama, u našoj agenciji za otkup automobila možete naći veliki broj Volkswagenovih najboljih modela po izuzetno pristupačnim cenama.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem