Tojota pravi novi model Suzuki automobila

Jedan od najpoznatijijh japanskih proizvođača automobila Toyota počeće sa proizvodnjom novog modela konkuretnskog brenda Suzuki u fabrici u Velikoj Britaniji. Fabrika Burnaston u Derbišajru, biće mesto globalne kooperacije dva ljuta rivala u automobilskoj industriji.

Izgled novog modela pratiće dizajn postojećeg Tojotinog modela – Toyota Corolla – koji se već proizvodi u istoj fabrici u centralnoj Engleskoj. Vozilo će biti hibrid, sa motorom koji pravi Tojotina fabrika u Severnom Velsu i električnim komponentama uvezenim iz Japana.

Toyota automobil

Saradnja velikih automobilskih kompanija

Objava kolaboracije između dva japanska proizvođača automobila deo je dogovora između Tojote i Suzukija da dele tehnologiju i sarađuju na projektima. Pored najavljenog modela koji će se proizvoditi u Ujedinjenom Kraljevstvu, Tojota će u svojoj fabrici u Japanu početi da proizvodi novo vozilo za kompaniju Suzuki, po ugledu na svoj model RAV4.

Glavni cilj ove investicije je da podigne stopu iskorišćenosti fabrike, kako bi se proizvodio veći broj automobila. Tojota je do sada uložila preko 240 miliona evra u pogon u britanskoj fabrici kako bi se pripremila za proizvodnju novih automobila. Taj deo proizvodnog procesa počeo je sa proizvodnjom modela Corolla, koji je zamenio stariji model Auris istog proizvođača.

Operativni menadžer Tojotine fabrike u Velikoj Britaniji, Marvin Kuk, objasnio je kako povećan obim proizvodnje predstavlja primer poslovne strategije kojom se fabrika duže drži otvorenom. “Već dugo pričamo o nekom srednjem ili dužem periodu, kontinuiranoj besplatnoj i nesmetanoj trgovini i zajedničkim tehničkim standardima auto-industrije koji su neophodni kako bi se išlo u korak međunarodnom pozicijom britanskih proizvođača”.

Novi model Suzuki automobila

Fabrika u kojoj će se proizvoditi novi model Suzuki automobila trenutno zapošljava preko 2.500 ljudi i godišnje proizvede oko 120.000 automobila. Jedan od razloga ostvarene saradnje između dva diva japanske automobilske industrije je i taj da se broj prodatih automobila poveća upravo lansiranjem novog modela.

Odluka o novom modelu u jeku procesa izlaska Velike Britanije iz Evropske unije može mnogo toga pozitivnog da donese japanskim kompanijama jer se proizvodnja automobila smanjuje baš zbog Bregzita. Tako ostaje da se vidi da li će novi model Suzuki automobila koji pravi fabrika Tojote u Britaniji da bude dobitna kombinacija za međunarodno tržište.

Ako vi posedujete neki polovan model Tojote ili Suzukija koji želite da prodate, kontaktirajte nas. Izlazimo na teren u roku od 48 sati. Keš dobijate odmah, po fer tržišnoj ceni.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem