Jeep i Suzuki varali na testu emisije izduvnih gasova

Prema izveštaju holandskog RDW-a, američki proizvođač automobila Jeep i japanski Suzuki prekršili su EU pravilnik o emisiji izduvnih gasova kod svojih dizel modela Grand Cherokee, Vitara i S-Cross. Ovo bi moglo da ima ozbiljne poledice na poslovanje dva auto giganta na evropskom tlu. 

Prema izveštaju Rojtersa, ova dva proizvođača automobila bi mogli da dobiju zabranu prodaje na području Evrope ukoliko ne pronađu rešenje za navedene modele koje predstavljaju problem.

Izduvni gasovi na automobilu emisija CO2

Šta se zapravo dogodilo na testovima

Holandske vlasti su već otkrile da su njihovi testovi otkrili da su pojedini modeli automobila imali jaču emisiju štetnih gasova na ulicama nego tokom testova. Prema izveštaju tamošnjih medija, to jasno implicira da su dva proizvođača automobila namerno varali na testovima, kako bi sakrili probleme. 

Međutim, Suzuki je poručio da će u potpunosti sarađivati sa RDW i da će već sredinom februara znati u kom smeru će se čitava situacija obavljati. Japanski proizvođač je napomenuo da su njihovi Euro 6 dizel motori koje su koristili u spornim modelima, kupljeni od Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

S druge strane, Jeep je pronašao način da popravi softverske greške i model Grand Cherokee se povlači sa tržišta dok se ne sredi sporni problem. 

Otkup polovnih automobila

Dok čekamo razrešenje ove situacije prava stvar ukoliko imate neko vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem