Šta uraditi sa havarisanim vozilom?

Havarasino vozilo je svako vozilo koje nije u voznom stanju, uglavnom kao posledica učestovavanja u saobraćajnoj nezgodi pri kojoj je automobil dosta oštećen. Ovo svakako ne zvuči kao lep ishod, ali nije retko da ljudi imaju parkiran havarisan automobil negde u svom dvorištu i da su zaboravili na njega.

Popravka havarisanog vozila uglavnom zahteva mnogo posla i jako puno novca, pa nije ni isplativa. Ipak, nekada i nije moguće popraviti havarisano vozilo usled ogromne štete koja se na njemu nalazi. Ukoliko ste se pronašli u prethodnom tekstu i posedujete havarisani automobil, donosimo vam nekoliko saveta šta je moguće da uradite sa svojim automobilom tako da povratite određeni novac uložen u njega. Havarisan automobil ima svoju vrednost.

Kupite isti model automobila i korisite delove sa havarisanog

Ukoliko imate havarisano vozilo sa kojim ste imali određenu nezgodu, pa stoji parkirano u dvorištu ili parkingu ispred zgrade, moguće je iskoristiti taj automobil. Kupovinom drugog automobila iste marke koji još ima i motor u sebi, možete iskoristiti veliki broj ispravnih delova iz havarisanog automobila u slučaju kvara određenog dela na drugom automobilu.

Ovo je sjajan način da uvek budete sigurni da imate uvek rezervni deo za svoj automobil, šta god da se pokvari na njemu. Osećaj sigurnosti, a uz to i smanjenje troškova održavanja automobila su nešto što daje preporuku za ovakav vid korišćenja havarisanog automobila.

Prodajte pojedinačno delove havarisanog automobila

Možete pozvati majstora ili samostalno rastaviti havarisani automobil, kako bi izvadili sve one delove motora i karoserije koji su u potpunosti ispravni i neoštećeni. Tek kada počnete sa ovim poslom, uvidećete koliko zapravo postoji delova koje moguće skinuti sa samog automobila. Od točkova, preko raznih delova motora, do stakala i celokupnog eneterijera koji uglavnom velikim delom ostaje neoštećen.

Svaki od ovih delova je moguće pojedinačno prodati onima kojima su ovi delovi potrebni. Tako se delovi mogu ponuditi nekoj automehinačarskoj radnji, poznaniku koji poseduje isti automobil ili pak prodati na internetu putem raznih sajtova za prodaju delova. Ovo je odličan način da se iz havarisanog automobila izvuče znatno više novca nego kada bi se prodavao “na kilo” gvožđa otpadima. Ipak, zahteva jako puno posla kao i potencijalne stručnosti u rastavljanju i prodaji.

Prodaja havarisanog automobila u staro gvožđe

Prodaja havarisanog automobila kao staro gvožđe za reciklažu je verovatno način kojim ćete povratiti najmanje novca za svoj automobil. Automobil se otkupljuje kao gvožđe i ceni se po kilogramu težine. Što je veći automobil, možete više zaraditi.

Novac koji se može dobiti za ovaj vid otkupa havarisanog automobila uglavnom zavisi od cene koju uspete da dogovorite sa ljudima koji otkupljuju. Uvek dolazi do cenkanja, ali okvirni novac koji možete dobiti je između 100 i 200 eura u zavisnosti od težine automobila.

Pozovite agenciju za otkup vozila

Iako ne vidite razlog zašto bi se neko bavio otkupom havarisanog vozila, postoji veliki broj agencija koje se ovim poslom bave. Imaju određeni način upotrebe ovih havarisanih vozila, a vi možete zaraditi određeni novac od prodaje. Ovaj novac može dobro doći kao podloga za kupovinu drugog automobila i izvlačenje bilo kakve vrednosti iz automobila.

Cena za otkup havarisanih vozila

Cena otkupa havarisanih automobila od strane naše agencije ne zavisi od situacije kojom je automobil nastradao, već od mogućnosti iskorišćavanja ostatka automobila kao i samog modela automobila. Cene se kreću od 50 pa do više stotina eura.

Mi vršimo otkup havarisanih automobila na teritoriji Srbije. Sve što je potreno je da nas pozovete, a mi ćemo doći na adresu i na licu mesta se dogovoriti sve vezano za cenu otkupa. Naše šlep vozilo će odvesti vaš automobil i na taj način ćete se vrlo lako rešiti automobila koji zauzima parking mesto i šteti životnoj sredini, a uz to i zaraditi određeni novac.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem