Skandal u Fordu: Prodavani automobili sa problematičnim menjačem

Brojni vlasnici Fordovih vozila sa PowerShift menjačem (kodnog imena DPS6) se neprestano žale na loše performanse ovog menjača, odnosno pre svega na grubo kretanje i nedostatak glatkog prebacivanja brzina. Ko god se u poslednje vreme raspitivao na internetu za modele Fiesta i Focus, mogao je da naiđe na brojne komentare nezadovoljnih vlasnika ovih automobil, a koji se odnose na probleme u vezi sa Fordovom transmisijom sa dvostrukim kvačilom PowerShift iz 2011. godine.

Žuti automobil marke Ford

Kompanija je svesno prodavala falične modele?

Ford je tokom prethodnih godina (od 2012. pa na ovamo) izbacivao unapređene verzije softvera za rešavanje rasprostranjenih problema, ali čini se da to ipak nije bilo dovoljno. Uprkos brojnim kritikama, Ford je nastavio da prodaje automobile sa svojim šestostepenim DCT menjačem iako su u kompaniji bili svesni da problemi nisu otklonjeni.

Neosporno je utvrđeno da DPS-6 menjač sa softverom iz 2011. godine može da otkaže i da automobil izgubi snagu pri kretanju velikom brzinom na autoputu. Zbog prodaje nekoliko miliona Fiesta i Focus modela između 2011. i 2016. godine sa ovim menjačem Ford je optužen za prevaru, a američki mediji očekuju da se slučaj pojavi na sudu do kraja meseca.

Ford već bio kažnjen zbog obmane

Inače, interesantno je da je Ford već bio kažnjavan zbog prodaje vozila sa DPS6 menjačem. Porota je u Los Anđelesu u julu 2018. godine kaznila Ford sa 554.000 dolara odštete čoveku koji je optužio najstarijeg američkog proizvođača automobila za prevaru prodajom Focusa sa DPS-6. Drugim rečima, dokazano je da je kompanija Ford lagala svog kupca prilikom prodaje automobila.

Dokaz da su u Fordu svesni problema je to što su vlasnici Focusa 2014-2016. i Fieste 2014-2015. dobili ponudu za produženu garanciju na sedam godina ili 160.000 milja (257.495 kilometara), dok je standardna garacija pet godina ili 100.000 milja (160.934 km).

Otkup Ford automobila

Ukoliko vi imate neko Ford vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka. 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem