Sada je moguće puniti električne automobile u centru Beograda

Pre nekolika dana je održano svečano otvaranja potpuno rekonstruisane garaže ,,Obilićev venac’’. Od svih novina, ona koja će posebno obradovati ljubitelje eko-mobilnosti, je što će sada električni automobili moći da se pune u centru Beograda.

garaza obilicev venac elektricni punjači

Vlasnicima elektromobila i plug-in hibridima je obezbeđeno 6 parking mesta koja imaju pristup punjačima. Punjenje ekološki nastrojenih automobila će u promotivnom periodu biti u potpunosti besplatno.

,,Obilićev venac’’ je prva javna garažu na teritoriji Beograda i Srbije koja pruža mogućnost svojim korisnicima da napune vozila na električni pogonom. Ovaj potez jednog javnog preduzeća je prvi korak koja je naša zemlja napravila ka zelenijoj budućnosti, u kojoj su električni putnički automobili svakodnevnica. Raduje nas povećanje broja električnih automobila na ulicama, a i otkup polovnih automobila u svrhu zamene.

Nadamo se da će se ovaj pozitivan trend nastaviti i da ćemo se polako svrstati na mape država u kojima postoji organizovana infrastruktura javnih punjača koji su dostupni svima.

O opsegu renovacije najbolje govori to što sada objekat ima nove temelje, konstrukciju, fasadu i krov nad celom površinom, a ugrađeni su i nosači za solarne panele. Broj parking mesta iznosi 804, a površina garaže je 20.000 kvadrata na 7 spratova. Neka vas ne plaši broj spratova, jer je ugrađen i moderan lift, koji će naročito olakšati kretanje osobama sa invaliditetom.

Ugrađeno je tri punjača koji imaju dva mesta za punjenje. Punjači su obezbeđeni od strane kompanije ,,Schneider Electric, a ubrajaju se u kategoriju punjača srednje brzine. Njihova snaga po mestu punjenja iznosi 22 kW.

Na svečanom otvaranju mesta su bila ubrzo popunjena. Mogućnost za promociju iskoristile su kompanije BMW i Volkswagen i predstavile najbolje iz svog asortimana električnih vozila. BMW je izložio svoje modele iz serije i – i3, i8. Dok je Volkswagen prodefilovao svoj e-Golf i e-Up!

Dobre vesti i za bicikliste

Pored zelene inicijative za automobile, bicikliste će obradovati 40 mesta predviđenih za dvotočkaše. Pored toga, na raspolaganju je i 20 bicikala za iznajmljivanje.

garaza obilicev venac mesta za bicikle

Električni punjači u svim garažama parking servisa

Po navodima iz JP ,,Parking servis’’, garaža na Obilićevom vencu je samo prva u nizu koja će pružiti mogućnost svojim korisnicima da pune svoje automobile. U planu je da se u skorije vreme eletkropunjači postave u svim garažama.

Šta vi mislite o novoj garaži?

 

 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem